Intervju - Grujićeve želje: Još dvije godine u Herti!

I povratak u reprezentaciju Srbije! Mladi vezista jasan kada su u pitanju nastavak karijere.

Fudbal 30.03.2019 | 22:00
Intervju - Grujićeve želje: Još dvije godine u Herti!
Srpskim fudbalerima jednostavno prija nemački fudbal. To se videlo na primerima Filipa Kostića, Luke Jovića, Mijata Gaćinovića, pa i ranije u slučajevima Marka Pantelića, Mladena Krstajića, Nevena Subotića, i mnogih drugih. A bio je izuzetno plodnosan i kada je u pitanju Marko Grujić.

Prvotimac Herte na pozajmici iz Liverpula apsolutno je eksplodirao ove sezone u Berlinu i pokazao čelnicima Redsa i Jirgenu Klopu da nisu pogrešili u proceni na zimu 2016. godine kada su ga otkupili doveli iz Crvene zvezde 2016. godine.

Grujić je ove sezone u potpunosti sazreo kao igrač, ali veruje da bi mu prijalo da još nekoliko godina ostane u Bundesligi. Daleko više nego da se vrati u Liverpul i bude jedna od rezervnih opcija Jirgena Klopa. Ali, konačnu odluku na kraju sezone o tome biće doneta na Enfildu.

Ono što je interesovalo novinare nemačkog Bilda, koji su pravili intervju sa srpskim igračem, jeste da li će poslednjih osam utakmica u Bundesligi, ujedno biti i poslednji mečevi Marka Grujića u dresu Herte?

"Nadam se da ne! Zato što se osećam veoma dobro u Berlinu. Herta mi je pružila sjajnu priliku da igram u Bundesligi. Prilično sam mlad i za mene je ovo vreme provedno u Herti, sa izuzetkom povreda, bilo briljantno. Pokazao sam svoje kvalitete. Ali, na kraju ne odlučujem ja. Ako bih mogao da biram, ostao bih još godinu ili čak dve godine ovde, što bi mi mnogo značilo da poboljšam svoje kvalitete. A to je moguće samo ukoliko igrate u svakoj utakmici", rekao je Grujić za Bild.

Mnogi klubovi se pominju, između ostalih Lacio i Galatasaraj, ali nekadašnji vezista Crvene zvezde nema dilemu gde bi želeo da zaigra sledeće sezone, ako Liverpul ponovo odluči da ga pošalje na pozajmicu?

"Da, Herta mi je najveća želja. Voleo bih da ostanem ovde duže. Čak i ako bi Liverpul ikada želeo da me proda, a da ja mogu da odlučim, bilo bi sjajno da Herta pošalje ponudu".

Tržišna cena Marka Grujića drastično skače, za nekih 5.000.000 evra pred početak sezone, stigla je do 18.000.000.

"18.000.000 je bolje od 5.000.000, a-ha-ha. To pokazuje da ste mnogo napravili u kratkom vremenskom periodu. Samopouzdanje se u najvećoj meri povećalo zahvaljujući velikom broju mečeva. Svoje odbranbene sposobnosti sam takođe povećao zahvaljujući tim utakmicama".

Marko Grujić demantuje Krstajića: Nisam odbio mladu reprezentaciju

Ipak, dres Liverpula predstavlja poseban motiv za svakog igrača.

"Naravno da bi bilo divno biti tamo, ali od toga je za razvoj karijere u ovom trenutku je mnogo važnije da budede u startnoj postavi"

Nemce fasciniraju i dosadašnji Grujićevi rezultati u karijeri, do svoje 22. godine bio je šampion sa Crvenom zvezdom, svetski šampion sa selekcijom Srbije do 20 godine, učesnik SP u Rusiji…

"Odrastao sam u Crvenoj zvezdi, najvećem klubu u Srbiji. Tamo postoji pritisak da se pobedi u svakoj utakmici, zato uvek želim da pokažem svoje najbolje performanse, tako sam odrastao".

Kakve su želje za budućnost?

"Moj kratkoročni cilj je da odigram uspešnih osam mečeva za Hertu do kraja sezone, a takođe i da se vratim u seniorski nacionalni tim. Dalji planovi su finale Liga šampiona i osvajanje Svetskog prvenstva, čak iako to bude teško, a-ha-ha".

Grujić je bio prvo pojačanje Jirgena Klopa.

"Da, to je tačkno. Pozvao me je u novembru 2015. godine. Kada sam čuo njegov glas bio sam veoma srećan. On je jedan od najboljih trenera na svetu", rekao je Grujić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar