Српској су потребне реформе

„Економске реформе и искрена борба против корупције ако се догоде биће најбоља инвестиција у будућност наших грађана“ – казао је Говедарица.

Република Српска 27.03.2019 | 14:34
Српској су потребне реформе
Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица састао се данас у просторијама Српске демократске странке у Бања Луци са Ериком Нелсоном, новим амбасадором Сједињених Америчких Држава у БиХ.

Током састанка Говедарица је изразио жаљење јер БиХ није имплементирала пресуду Европског суда за људска права у предмету „Сејдић-Финци“, а истакао је да терет одговорности за имплементацију пресуде није у Републици Српској већ у чињеници да политичке партије у ФБиХ нису могле да направе политички договор.

Говедарица је указао на потребу измјене Изборног закона на чему ће СДС инсистирати јер тренутни изборни закон отвара простор за изборну превару за коју је изразио увјерење да се десила на протеклим општим изборима.

„Вољу народа не могу изражавати бројачи гласова, већ искључиво бирачи и због тога је јако важно да се БиХ угледа не неке озбиљне демократије које су дефинисале све потребне механизме којима се спречавају изборне преваре“ – казао је Говедарица након састанка са америчким амбасадором.




Предсједник СДС-а је изразио опредјељење за економским реформама које ће зауставити одлазак становништва, побољшати привредни амбијент што ни у једној варијанти не подразумјева нова пореска оптерећења.

„Економске реформе и искрена борба против корупције ако се догоде биће најбоља инвестиција у будућност наших грађана“ – казао је Говедарица.

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица истакао је да је неопходно деполитизовати јавне РТВ сервисе у Босни и Херцеговини и снажно пропагирати слободу медија који ће објективним извјештавањем придонијети развоју демократије у Републике Српске али исто тако и другог ентитета.



Нови амерички амбасадор данас је разговарао и са руководством ПДП-а, док је јуче у Бањалуци разговарао и са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић, као и са премијером Радованом Вишковићем.



Током разговора са званичницима Републике Српске акценат је стављен и на будућу сарадњу РС и САД, као и на потребу формирања Савјета министара БиХ.




БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Миле

27.03.2019 13:44

Нама су потребене Паре какве Реформе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

27.03.2019 14:29

Видиш да се само празна прича гура...нема ту ‘љеба још увијек!

Name

Бездан

27.03.2019 14:44

Нису ни паре измисљене за затрпавање рупа без дна.

Name

Суки

27.03.2019 15:02

Па да би имао паре прво реформе спровести ГЕНИЈАЛАЦ

Name

БУС

27.03.2019 13:46

ВИШКОВИЋ ДОГОВАРА БУС +

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

27.03.2019 13:53

Па нема више изласка на изборе без нових закона за изборе и папке. Бар ја нећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

27.03.2019 14:34

До сад су избори били само фарса !предсава за јавност !! Тј договор позиције и опозиције па пола опозиције ради за позицију !!а у свим странкама увезана хоботница хара од рата до данас !!! И е сад висе нема изласка на изборе !!!јер народ бјези и неце итици на изборе јер је годинама изваран а на прослим поготово !!!партијаси позициони и коалициони нека гласају и нека узивају у свом раду то и јест партијска дрзава а не народна и скупстина и влада и све институције су заробљене од хоботнице криминалне !

Name

посавски гониц

27.03.2019 14:40

Не вец треба закон о пиријеклу имовине од 1992 па би сви ви из позиције и опозиције требали у затвор.политицари највеци кримибалци

ОДГОВОРИТЕ