Srpskoj su potrebne reforme

„Ekonomske reforme i iskrena borba protiv korupcije ako se dogode biće najbolja investicija u budućnost naših građana“ – kazao je Govedarica.

Republika Srpska 27.03.2019 | 14:34
Srpskoj su potrebne reforme
Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se danas u prostorijama Srpske demokratske stranke u Banja Luci sa Erikom Nelsonom, novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Tokom sastanka Govedarica je izrazio žaljenje jer BiH nije implementirala presudu Evropskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić-Finci“, a istakao je da teret odgovornosti za implementaciju presude nije u Republici Srpskoj već u činjenici da političke partije u FBiH nisu mogle da naprave politički dogovor.

Govedarica je ukazao na potrebu izmjene Izbornog zakona na čemu će SDS insistirati jer trenutni izborni zakon otvara prostor za izbornu prevaru za koju je izrazio uvjerenje da se desila na proteklim opštim izborima.

„Volju naroda ne mogu izražavati brojači glasova, već isključivo birači i zbog toga je jako važno da se BiH ugleda ne neke ozbiljne demokratije koje su definisale sve potrebne mehanizme kojima se sprečavaju izborne prevare“ – kazao je Govedarica nakon sastanka sa američkim ambasadorom.




Predsjednik SDS-a je izrazio opredjeljenje za ekonomskim reformama koje će zaustaviti odlazak stanovništva, poboljšati privredni ambijent što ni u jednoj varijanti ne podrazumjeva nova poreska opterećenja.

„Ekonomske reforme i iskrena borba protiv korupcije ako se dogode biće najbolja investicija u budućnost naših građana“ – kazao je Govedarica.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica istakao je da je neophodno depolitizovati javne RTV servise u Bosni i Hercegovini i snažno propagirati slobodu medija koji će objektivnim izvještavanjem pridonijeti razvoju demokratije u Republike Srpske ali isto tako i drugog entiteta.



Novi američki ambasador danas je razgovarao i sa rukovodstvom PDP-a, dok je juče u Banjaluci razgovarao i sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, kao i sa premijerom Radovanom Viškovićem.



Tokom razgovora sa zvaničnicima Republike Srpske akcenat je stavljen i na buduću saradnju RS i SAD, kao i na potrebu formiranja Savjeta ministara BiH.




BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mile

27.03.2019 13:44

Nama su potrebene Pare kakve Reforme....

ODGOVORITE
Name

Jaffa

27.03.2019 14:29

Vidiš da se samo prazna priča gura...nema tu ‘ljeba još uvijek!

Name

Bezdan

27.03.2019 14:44

Nisu ni pare izmisljene za zatrpavanje rupa bez dna.

Name

Suki

27.03.2019 15:02

Pa da bi imao pare prvo reforme sprovesti GENIJALAC

Name

BUS

27.03.2019 13:46

VIŠKOVIĆ DOGOVARA BUS +

ODGOVORITE
Name

@Роки

27.03.2019 13:53

Па нема више изласка на изборе без нових закона за изборе и папке. Бар ја нећу.

ODGOVORITE
Name

O

27.03.2019 14:34

Do sad su izbori bili samo farsa !predsava za javnost !! Tj dogovor pozicije i opozicije pa pola opozicije radi za poziciju !!a u svim strankama uvezana hobotnica hara od rata do danas !!! I e sad vise nema izlaska na izbore !!!jer narod bjezi i nece itici na izbore jer je godinama izvaran a na proslim pogotovo !!!partijasi pozicioni i koalicioni neka glasaju i neka uzivaju u svom radu to i jest partijska drzava a ne narodna i skupstina i vlada i sve institucije su zarobljene od hobotnice kriminalne !

Name

posavski gonic

27.03.2019 14:40

Ne vec treba zakon o pirijeklu imovine od 1992 pa bi svi vi iz pozicije i opozicije trebali u zatvor.politicari najveci krimibalci

ODGOVORITE