Због Комшића неће сједницу оба дома

Према информацијама до којих је дошао Аваз, током недавних састанака с представницима делегације Европске уније у БиХ, представници ХДЗ-а, односно ХНС-а, резолутно су одбили приједлог да присуствују сједници на којој би био и Жељко Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ.

 

Босна и Херцеговина 27.03.2019 | 13:50
Због Комшића неће сједницу оба дома
Комесар за проширење Европске уније и политику сусједства Јоханес Хан (Јоханнес Хахн) посјетиће сутра Сарајево.

Ова посјета је већ раније најављена и током ње је требало бити сублимирано и резимирано шта је урађено од посјете чланова Предсједништва БиХ Бриселу прошлог мјесеца, када је између осталог речено да ће у БиХ до краја марта бити формирана власт те да ће бити убрзани кораци на европском путу БиХ.

Чланови Предсједништва, а и предсједници СНСД-а, ХДЗ-а и СДА најављивали су чак да ће Савјет министара БиХ бити формиран до Хановог доласка.

Такође, било је планирано да се Хан обрати посланицима и делагатима оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

Међутим, како сазнаје "Аваз", то се неће десити, јер су чланови домова, нарочито колегија домова Парламента БиХ из реда хрватског народа, одбили приједлог за одржавањем заједничке сједнице.

Њој су, према плану, требали присуствовати и чланови Предсједништва БиХ.

Према информацијама до којих је дошао Аваз, током недавних састанака с представницима Делегације Европске уније у БиХ, представници ХДЗ-а, односно ХНС-а, резолутно су одбили приједлог да присуствују сједници на којој би био и Жељко Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ.

С обзиром на ово одбијање, сједница није могла бити ни заказана, па је за сутра договорено тек засједање Заједничког колегија оба дома Парламентарне скупштине БиХ, на чијем дневном реду нема ни ријечи о Хановој посјети.

Такође, Аваз сазнаје да ће Хан сутра имати састанке са лидерима политичких странака у БиХ.

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

НЕБИТНО

27.03.2019 13:01

Шта ће се десити ако се не формира власт.Хоће ли нам бити горе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

28.03.2019 05:43

Овај Хан долази као изасланик Централе...толико и толико да спремите за Централу!

Name

Мустафа

27.03.2019 13:30

Кад те ХДЗ пљује онда знас да вриједис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ејфс

27.03.2019 19:25

Најбоље је брате да ХДЗ иде у Републику Српску и тамо легитимно заступа Хрвате ! Фин им и празник који славе 9. Јануар, никаквих проблема нема са Српском. Немају проблема ни са Вучићем који има је предсјендик ! Нема назива хрвата ни у ФБиХ тако да то није проблем. Комшић нек не иде са њима.

Name

Јоја

27.03.2019 13:48

нема он ниста са хрватима нису га они изабрали него муслимани и покоји комуниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

27.03.2019 14:06

Засто онда Хрвати нису гласали за Цовица,само 28% их је гласало за њега?

Name

Не(легитимни) Цовиц

27.03.2019 14:44

Хрвати из БиХ,нису за Човића. То су показали на изборима,сад им је алиби Комшић,јер велики број Хрвата не смије јавно говорити о томе. Зато се масовно исељавају из БиХ...

ОДГОВОРИТЕ