Zbog Komšića neće sjednicu oba doma

Prema informacijama do kojih je došao Avaz, tokom nedavnih sastanaka s predstavnicima delegacije Evropske unije u BiH, predstavnici HDZ-a, odnosno HNS-a, rezolutno su odbili prijedlog da prisustvuju sjednici na kojoj bi bio i Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH.

 

Bosna i Hercegovina 27.03.2019 | 13:50
Zbog Komšića neće sjednicu oba doma
Komesar za proširenje Evropske unije i politiku susjedstva Johanes Han (Johannes Hahn) posjetiće sutra Sarajevo.

Ova posjeta je već ranije najavljena i tokom nje je trebalo biti sublimirano i rezimirano šta je urađeno od posjete članova Predsjedništva BiH Briselu prošlog mjeseca, kada je između ostalog rečeno da će u BiH do kraja marta biti formirana vlast te da će biti ubrzani koraci na evropskom putu BiH.

Članovi Predsjedništva, a i predsjednici SNSD-a, HDZ-a i SDA najavljivali su čak da će Savjet ministara BiH biti formiran do Hanovog dolaska.

Takođe, bilo je planirano da se Han obrati poslanicima i delagatima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Međutim, kako saznaje "Avaz", to se neće desiti, jer su članovi domova, naročito kolegija domova Parlamenta BiH iz reda hrvatskog naroda, odbili prijedlog za održavanjem zajedničke sjednice.

Njoj su, prema planu, trebali prisustvovati i članovi Predsjedništva BiH.

Prema informacijama do kojih je došao Avaz, tokom nedavnih sastanaka s predstavnicima Delegacije Evropske unije u BiH, predstavnici HDZ-a, odnosno HNS-a, rezolutno su odbili prijedlog da prisustvuju sjednici na kojoj bi bio i Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH.

S obzirom na ovo odbijanje, sjednica nije mogla biti ni zakazana, pa je za sutra dogovoreno tek zasjedanje Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu nema ni riječi o Hanovoj posjeti.

Takođe, Avaz saznaje da će Han sutra imati sastanke sa liderima političkih stranaka u BiH.

(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

NEBITNO

27.03.2019 13:01

Šta će se desiti ako se ne formira vlast.Hoće li nam biti gore?

ODGOVORITE
Name

Jaffa

28.03.2019 05:43

Ovaj Han dolazi kao izaslanik Centrale...toliko i toliko da spremite za Centralu!

Name

Mustafa

27.03.2019 13:30

Kad te HDZ pljuje onda znas da vrijedis.

ODGOVORITE
Name

Ejfs

27.03.2019 19:25

Najbolje je brate da HDZ ide u Republiku Srpsku i tamo legitimno zastupa Hrvate ! Fin im i praznik koji slave 9. Januar, nikakvih problema nema sa Srpskom. Nemaju problema ni sa Vučićem koji ima je predsjendik ! Nema naziva hrvata ni u FBiH tako da to nije problem. Komšić nek ne ide sa njima.

Name

Joja

27.03.2019 13:48

nema on nista sa hrvatima nisu ga oni izabrali nego muslimani i pokoji komunista

ODGOVORITE
Name

guz

27.03.2019 14:06

Zasto onda Hrvati nisu glasali za Covica,samo 28% ih je glasalo za njega?

Name

Ne(legitimni) Covic

27.03.2019 14:44

Hrvati iz BiH,nisu za Čovića. To su pokazali na izborima,sad im je alibi Komšić,jer veliki broj Hrvata ne smije javno govoriti o tome. Zato se masovno iseljavaju iz BiH...

ODGOVORITE