Добрић: Што прије да завршимо полуфинале!

Звездин адут са клупе најавио максимално концентрисан наступ у суботу пред противничким навијачима.

Кошарка 27.03.2019 | 18:15
Добрић: Што прије да завршимо полуфинале!
Црвена звезда је на пола пута од пласмана у финале плеј-офа АБА лиге.

После победе над Партизаном у драматичном првом окршају (106:101, 85:85), црвено-бели ће у суботу од 19 часова имати "меч лопту", као номинални гости у дворани "Александар Николић", где ове сезоне имају скор 3:0 против највећег ривала.

Међутим, црно-бели ће у суботу имати подршку пет-шест хиљада својих навијача, играће за "голи живот" и Звезди ће бити теже да се врати ако опет западне у двоцифрени заостатак.

"Утакмица је дуга и има доста успона и падова. Веома је важно да све време будемо концентрисани и на максимуму, без обзира на то да ли водимо или губимо. То поготово важи сада, када ћемо играти пред њиховом публиком. Фокус на задатке све време мора да буде на највишем нивоу", рекао је Огњен Добрић, а преноси "Спортски журнал".

Управо он је са осам поена у финишу треће и почетком четврте четвртине допринео великом преокрету, са 41:52 на 68:63.

После тога је било још много неизвесности, да би у последњем минуту продужетка "преломили" поени Билија Берона и неспортски фаул Ђорђа Гагића.

Тако је Звезда повела 1:0 и ставила "вечитог" ривала под притисак, што не значи да ће се њени играчи у реваншу понашати као да имају простора за кикс.

"То може да се гледа као наша психолошка предност, али за опуштање нема простора. Морамо да одиграмо тај меч као да 'мајсторица' не постоји и да пробамо што пре да завршимо полуфинале. Неће бити лако, али верујем да смо спремни, да имамо квалитет и да можемо то да изнесемо".

У наредна два-три дана остаје само да се види да ли ће се од повреде колена опоравити Џо Регленд, или ће Звезда морати да се снађе без свог првог плејмејкера, као што је био случај и у већем делу претходне утакмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар