Dobrić: Što prije da završimo polufinale!

Zvezdin adut sa klupe najavio maksimalno koncentrisan nastup u subotu pred protivničkim navijačima.

Košarka 27.03.2019 | 18:15
Dobrić: Što prije da završimo polufinale!
Crvena zvezda je na pola puta od plasmana u finale plej-ofa ABA lige.

Posle pobede nad Partizanom u dramatičnom prvom okršaju (106:101, 85:85), crveno-beli će u subotu od 19 časova imati "meč loptu", kao nominalni gosti u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde ove sezone imaju skor 3:0 protiv najvećeg rivala.

Međutim, crno-beli će u subotu imati podršku pet-šest hiljada svojih navijača, igraće za "goli život" i Zvezdi će biti teže da se vrati ako opet zapadne u dvocifreni zaostatak.

"Utakmica je duga i ima dosta uspona i padova. Veoma je važno da sve vreme budemo koncentrisani i na maksimumu, bez obzira na to da li vodimo ili gubimo. To pogotovo važi sada, kada ćemo igrati pred njihovom publikom. Fokus na zadatke sve vreme mora da bude na najvišem nivou", rekao je Ognjen Dobrić, a prenosi "Sportski žurnal".

Upravo on je sa osam poena u finišu treće i početkom četvrte četvrtine doprineo velikom preokretu, sa 41:52 na 68:63.

Posle toga je bilo još mnogo neizvesnosti, da bi u poslednjem minutu produžetka "prelomili" poeni Bilija Berona i nesportski faul Đorđa Gagića.

Tako je Zvezda povela 1:0 i stavila "večitog" rivala pod pritisak, što ne znači da će se njeni igrači u revanšu ponašati kao da imaju prostora za kiks.

"To može da se gleda kao naša psihološka prednost, ali za opuštanje nema prostora. Moramo da odigramo taj meč kao da 'majstorica' ne postoji i da probamo što pre da završimo polufinale. Neće biti lako, ali verujem da smo spremni, da imamo kvalitet i da možemo to da iznesemo".

U naredna dva-tri dana ostaje samo da se vidi da li će se od povrede kolena oporaviti Džo Reglend, ili će Zvezda morati da se snađe bez svog prvog plejmejkera, kao što je bio slučaj i u većem delu prethodne utakmice.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar