Ђоковић уздрман: Ово нисам смио да изгубим!

Новак: Нисам смео да изгубим, било је превише пропуштених прилика! Новак Ђоковић је заустављен у осмини финали Мастерса у Мајамију. После велике борбе и два и по сата игре поражен је од Роберта Баутиста Агута.

Тенис 27.03.2019 | 11:30
Ђоковић уздрман: Ово нисам смио да изгубим!
Шпанац је по други пут ове сезоне славио против светског броја један. Овог пута било је 1:6, 7:5, 6:3, а победио је и почетком сезоне у полуфиналу у Дохи.

Ђоковић је по завршетку меча рекао да је ово једноставно био меч у којем је пропустио велики број прилика.

"Честитам Роберту, успео је да направи велики преокрет. Ипак, ово је онај тип меча који једноставно нисам смео да изгубим. Заиста, било је превише прилика, превише пропуштених прилика", изјавио је Ђоковић.

Он каже да ће после за њега релативно скромних резултата на "Саншајн Слему" (Индијан Велс и Мајами) морати озбиљно да размисли како да убудуће дође спремнији на прва два Мастерса сезоне. Признао је да му је много тога одвлачило пажњу од терена.

"Није ми први пут да изгубим рано на оба турнира. Било је тога у претходних неколико година. Дефинитивно, морам да размислим о томе како да се припремим за Индијан Велс и Мајами следеће године. Имао сам много тога што ми је одвлачило пажњу са терена. Мислим да ме је то помало и пореметило. Нисам ни здравствено био баш најбољи на ова два турнира, био сам помало зарђао, али тако се учи, то је живот", признао је самшпион Аустралијан Опена.

Он је рекао и да су му Гренд слем турнири приоритет.

"Наравно да су Гренд слем турнири најважнији и нешто што се највише рачуна. И ја им дајем приоритет. Али то се није мењало, имао сам овакав распоред годинама уназад. Све је ово спорт и морате да се носите и са поразима као и са победама".

Сада му следи прелазак на најспорију подлогу, шљаку.

"Надам се да ће бити све добро, видећемо. Одрастао сам на шљаци. Ипак, статистички, тврди терени су они који ми највише одговарају. Оно што знам је да морам да играм боље него на ова два турнира", закључио је Ђоковић.

Први мастерс на шљаци играће се у Монте Карлу од 14. априла. Према досадашњим информацијама, Новак је планирао да прескочи наступ на том турниру, али не би било изненађење да промени мишљење после неуспеха у Мајамију.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар