Đoković uzdrman: Ovo nisam smio da izgubim!

Novak: Nisam smeo da izgubim, bilo je previše propuštenih prilika! Novak Đoković je zaustavljen u osmini finali Mastersa u Majamiju. Posle velike borbe i dva i po sata igre poražen je od Roberta Bautista Aguta.

Tenis 27.03.2019 | 11:30
Đoković uzdrman: Ovo nisam smio da izgubim!
Španac je po drugi put ove sezone slavio protiv svetskog broja jedan. Ovog puta bilo je 1:6, 7:5, 6:3, a pobedio je i početkom sezone u polufinalu u Dohi.

Đoković je po završetku meča rekao da je ovo jednostavno bio meč u kojem je propustio veliki broj prilika.

"Čestitam Robertu, uspeo je da napravi veliki preokret. Ipak, ovo je onaj tip meča koji jednostavno nisam smeo da izgubim. Zaista, bilo je previše prilika, previše propuštenih prilika", izjavio je Đoković.

On kaže da će posle za njega relativno skromnih rezultata na "Sanšajn Slemu" (Indijan Vels i Majami) morati ozbiljno da razmisli kako da ubuduće dođe spremniji na prva dva Mastersa sezone. Priznao je da mu je mnogo toga odvlačilo pažnju od terena.

"Nije mi prvi put da izgubim rano na oba turnira. Bilo je toga u prethodnih nekoliko godina. Definitivno, moram da razmislim o tome kako da se pripremim za Indijan Vels i Majami sledeće godine. Imao sam mnogo toga što mi je odvlačilo pažnju sa terena. Mislim da me je to pomalo i poremetilo. Nisam ni zdravstveno bio baš najbolji na ova dva turnira, bio sam pomalo zarđao, ali tako se uči, to je život", priznao je samšpion Australijan Opena.

On je rekao i da su mu Grend slem turniri prioritet.

"Naravno da su Grend slem turniri najvažniji i nešto što se najviše računa. I ja im dajem prioritet. Ali to se nije menjalo, imao sam ovakav raspored godinama unazad. Sve je ovo sport i morate da se nosite i sa porazima kao i sa pobedama".

Sada mu sledi prelazak na najsporiju podlogu, šljaku.

"Nadam se da će biti sve dobro, videćemo. Odrastao sam na šljaci. Ipak, statistički, tvrdi tereni su oni koji mi najviše odgovaraju. Ono što znam je da moram da igram bolje nego na ova dva turnira", zaključio je Đoković.

Prvi masters na šljaci igraće se u Monte Karlu od 14. aprila. Prema dosadašnjim informacijama, Novak je planirao da preskoči nastup na tom turniru, ali ne bi bilo iznenađenje da promeni mišljenje posle neuspeha u Majamiju.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar