Тест: Бразил добио више од побједе у Чешкој... !

Жезус и Фирмино могу заједно, Артур, Нерес и Евертон су нова оружја! Селесао преокренуо против домаћина и неутралисао три лоша полувремена за неколико дана.

Фудбал 27.03.2019 | 10:45
Тест: Бразил добио више од побједе у Чешкој... !
После срамотног ремија против аутсајдера Панаме, мирисало је на још једно разочарање у режији бразилске репрезентације на гостовању Чешкој. Селесао је опет играо слабо, губио на полувремену...

А онда је селектор Тите усред утакмице скапирао да Роберто Фирмино и Габријел Жезус могу да играју заједно па је осим преокрета и победе од 3:1, добио нешто много више. Оно за чим је последњих месеци жудела цела нација – игру са двојицом нападача!

Фирмино је почео меч, донео изједначење, али се уласком Жезуса све променило. Бразил се мучио у три четвртине утакмице док Тите није убацио нападача Манчестер Ситија. А похвале заслужују и још тројица резервиста. Гремијево крило и најновија Миланова мета Евертон који је на полувремену заменио можда и будућег клупског колегу Лукаса Пакету. Барселонин везиста Артур који је ушао средином другог полувремена уместо Каземира и оплеменио игру Бразила. И Ајаксово крило и дебитант Давид Нерес. 

Није ово био Бразил какав се очекује и какв би требало да буде. Каземиро и Кутињо су били депресивни на терену, Фирмино одсечен у нападу, а Лукас Пакета недостојан жутог дреса са бројем 10. Зато и није чудо што су Чеси били врло солидни у првом полувремену. И шпо су га решили у своју корист сјајним ударцем Павелкепосле грешке Маркињоса.  

Тите је успео изменама у другом полувремену да пробуди Бразил и да то личи на Бразил. А помогао им је и домаћин. После велике гршке одбране Чешке на почетку другог полувремена, Фирмино је успео да изједначи и да удахне живот Бразилу. 

Са таквим поклоном и четири погођење измене у наставку меча је то био потпуно другачији Бразил. Селесао је проиграо, узео лопту и почео да ломи отпор домаћина. Коначно, у 83. минуту га је сломио. Жезусов осећај за гол је крунисао сјајну акцију Данила и Нереса. 

У 90. минуту је Жезус другим голом печатирао победу после још једне сјајне акције Нереса и Евертона.

Бразилци су на крају поправили утисак, а Тите добио много више од победе. Добио је играче на које треба озбиљно да рачуна за Копа Амеирка, а добио је и алтернативних 4-1-4-1 у којима јер Бразил много бољи него у стандардних 4-2-3-1. 

Селесао је играо у саставу: Алисон - Данило, Маркињос, Тијаго Силва, Алекс Сандро - Каземиро (од 70. Артур), Алан - Пакета (од 45. Евертон) - Кутињо (од 71. Габријел Жезус), Ришарлисон (од 63. Давид Нерес) - Фирмино (од.86. Фабињо).

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар