Test: Brazil dobio više od pobjede u Češkoj... !

Žezus i Firmino mogu zajedno, Artur, Neres i Everton su nova oružja! Selesao preokrenuo protiv domaćina i neutralisao tri loša poluvremena za nekoliko dana.

Fudbal 27.03.2019 | 10:45
Test: Brazil dobio više od pobjede u Češkoj... !
Posle sramotnog remija protiv autsajdera Paname, mirisalo je na još jedno razočaranje u režiji brazilske reprezentacije na gostovanju Češkoj. Selesao je opet igrao slabo, gubio na poluvremenu...

A onda je selektor Tite usred utakmice skapirao da Roberto Firmino i Gabrijel Žezus mogu da igraju zajedno pa je osim preokreta i pobede od 3:1, dobio nešto mnogo više. Ono za čim je poslednjih meseci žudela cela nacija – igru sa dvojicom napadača!

Firmino je počeo meč, doneo izjednačenje, ali se ulaskom Žezusa sve promenilo. Brazil se mučio u tri četvrtine utakmice dok Tite nije ubacio napadača Mančester Sitija. A pohvale zaslužuju i još trojica rezervista. Gremijevo krilo i najnovija Milanova meta Everton koji je na poluvremenu zamenio možda i budućeg klupskog kolegu Lukasa Paketu. Barselonin vezista Artur koji je ušao sredinom drugog poluvremena umesto Kazemira i oplemenio igru Brazila. I Ajaksovo krilo i debitant David Neres. 

Nije ovo bio Brazil kakav se očekuje i kakv bi trebalo da bude. Kazemiro i Kutinjo su bili depresivni na terenu, Firmino odsečen u napadu, a Lukas Paketa nedostojan žutog dresa sa brojem 10. Zato i nije čudo što su Česi bili vrlo solidni u prvom poluvremenu. I špo su ga rešili u svoju korist sjajnim udarcem Pavelkeposle greške Markinjosa.  

Tite je uspeo izmenama u drugom poluvremenu da probudi Brazil i da to liči na Brazil. A pomogao im je i domaćin. Posle velike grške odbrane Češke na početku drugog poluvremena, Firmino je uspeo da izjednači i da udahne život Brazilu. 

Sa takvim poklonom i četiri pogođenje izmene u nastavku meča je to bio potpuno drugačiji Brazil. Selesao je proigrao, uzeo loptu i počeo da lomi otpor domaćina. Konačno, u 83. minutu ga je slomio. Žezusov osećaj za gol je krunisao sjajnu akciju Danila i Neresa. 

U 90. minutu je Žezus drugim golom pečatirao pobedu posle još jedne sjajne akcije Neresa i Evertona.

Brazilci su na kraju popravili utisak, a Tite dobio mnogo više od pobede. Dobio je igrače na koje treba ozbiljno da računa za Kopa Ameirka, a dobio je i alternativnih 4-1-4-1 u kojima jer Brazil mnogo bolji nego u standardnih 4-2-3-1. 

Selesao je igrao u sastavu: Alison - Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro - Kazemiro (od 70. Artur), Alan - Paketa (od 45. Everton) - Kutinjo (od 71. Gabrijel Žezus), Rišarlison (od 63. David Neres) - Firmino (od.86. Fabinjo).

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar