Ручна бомба близу основне школе

У непосредној близини основне школе у Дрвару пронађена је ручна бомба, рекао је Срни портпарол Министарства унутрашњих послова Ливањског кантона Ивица Врдољак.  

Босна и Херцеговина 27.03.2019 | 10:16
Ручна бомба близу основне школе
Врдољак каже да је на мјесто догађаја у Улици Ратка Сопића, након јучерашње дојаве, изашла полиција која је пронашла бомбу “М75” и однијела је у складиште Полицијске управе до доласка припадника федералне Управе Цивилне заштите који ће је преузети.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је Срни да се бомба која је пронађена јуче налазила у непосредној близини бомбе која је пронађена у недјељу, 24. марта.

– С обзиром на то да је Цивилна заштита претражила тај дио терена, постоји основана сумња да је бомба намјерно остављена на том мјесту. Претпостављам да се неко желио ријешити експлозивне направе, али не знам како му је пало на памет да оставља бомбу у близине основне школе – каже Рунићева. 

Она је упозорила неодговорне појединце да се не играју људским животима.

– Апелујем да сви грађани Дрвара, а посебно родитељи упозоре дјецу да не одлазе на мјеста која су зарасла, а ако примијете било какве сумњиве предмете, да то пријаве полицији како би биле спријечене нежељене посљедице – рекла је Рунићева.

У недјељу, 24. марта, средњошколци из Дрвара пронашли су ручну бомбу “М52” у непосредној близини основне школе током прољећног чишћења града. Бомбу су уклонили припадници Цивилне заштите Ливно.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар