Ђоковић изгубио у осмини финала

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић поражен је у осмини финала турнира у Мајамију од Шпанца Роберта Баутисте Агута, 6:1, 5:7, 3:6.

Србија 27.03.2019 | 07:17
Ђоковић изгубио у осмини финала
Ђоковић је сјајно отворио дуел, мало је недостајало да први сет ријеши у своју корист без изгубљеног гема, али се потом пробудио 22. носилац на турниру.

Шпанац је осјетио кризу у Новаковој игри, вратио је меч на почетак освајањем другог периода, да би у трећем, уз велики број брејкова, имао више концентрације и забиљежио трећу побједу над српским тенисером из укупно десет сусрета.

Ђоковић је показао два лица у овом мечу, први сет је завршио за свега 32 минута и чинило се да има ритам који га може довести до лаке побједе.

Његов противник је у том периоду дјеловао немоћно, углавном је само враћао Новакове лопте, оне до којих је могао да стигне.

Сервис српског тенисера је сјајно функционисао, забиљежио је три директна поена, а реализација поена је била импресивна (13/19 послије 1. сервиса, 5/8 послије 2.), а Баутиста Агут није стигао ни до једне брејк шансе.

И други сет је Ђоковић започео брејком, али му је Шпанац узвратио истом мјером, а вреди истаћи да је у осмом гему дјеловало да српски тенисер има проблема са леђима.

Уочи почетка десетог гема у Мајамију је почела киша, због чега су тенисери морали на получасовну паузу.

Кључан детаљ је забиљежен у 12. гему, једну брејк и сет шансу је Новак успио да спаси, али је и другу, па је меч враћен на почетак.

Почетак одлучујућег сета је био повољан за играче на сервису, али је услиједио низ од три гема са брејковима, из кога је, на крају, као побједник изашао Баутиста Агут, искористивши прву меч лопту у деветом гему.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар