Саво Милошевић тренер Партизана?!

Према писању "Вечерњих новости", бивши голгетер сешће на клупу свог матичног клуба! Изненађујучи избор у Хумској. . .  Радован Ћурчић помоћни тренер Партизана! Он ће асистирати Саву Милошевићу на клупи црно-белих!

Фудбал 26.03.2019 | 21:00
Саво Милошевић тренер Партизана?!
Преговори са Илијом Столицом претворили су се у "сапуницу без краја", па се ФК Партизан окренуо новом решењу.

"Вечерње новости" објавиле су у уторак да ће нови тренер црно-белих бити Саво Милошевић (45), некадашњи центарфор клуба из Хумске, чувени репрезентативац и актуелни потпредседник Фудбалског савеза Србије.

Београдски лист констатовао је да "нема ништа од доласка Столице, као ни од повратка Марка Николића", уз објашњење да би Милошевић требало да веома брзо седне на клупу свог матичног клуба.

"Ово је изненађујуће вест за све, јер се име бившег голгетера црно-белих није помињало у свим проблематичним ситуацијама у последње време када би ова тема била отворена у Хумској", наведено је.

У овом тренутку, очекује се да председник Партизана Милорад Вучелић ускоро разговара са бившим асом о детаљима и ако постигну договор очекивала би се само потврда Управног одбора црно-белих.

Милошевић би већ у среду могао да постане нови тренер црно-белих.

Ни Жарко Лазетић као привремено, ни Илија Столица као дугорочно, већ Саво Милошевић као шокантно решење на клупи Партизана!

Како јављају Новости, прослављени голгетер је тренутно први избор Партизана да седне на ужарену тренерску клупу црно-белих до краја сезоне и наследи некадашњег саиграча Зорана Мирковића.

Према сазнањима Новости, Саво Милошевић би врло брзо требало да седне на клупу Партизана. Очекује се да у наредних дан, два председник клуба Милорад Вучелић обави завршене преговоре са прослављеним голгетером и да тај дговор верификује и УО. То би знаило да би Милошевиж могао да дебитује већ за викенд против Напретка у Крушевцу. 

Подсетимо, после оставке Зорана Мирковића је екипу преузео помоћник Жарко Лазетић као привремено решење. Постојала је опција да Лазетић остане до краја сезоне, али се то неће десити. Жеља управе је био Илија Столица, али Партизан није желео да испоштује неке његове жеље и захтеве. Тако је одједном у први план искочио Саво Милошевић које никада раније помињао као варијанта за тренера Партизана. Он је од окончања играчке каријере углавном обављао разне функције у Фудбалском савезу Србије. Раније је био директор репрезентације Србије, а тренутно је потпредседник ФСС, члан Стручног одбора и члан Скупштине ФСС као представник ФС Војводине.  

Иако Милошевић до сада није нигде радио као самостални тренер, управа Партизана је решена да ризикује и да му пружи шансу у овој тешкој ситуацији. Милошевић до сада има тренерско искуство само као помоћник Бранка Брновића на клупи репрезентације Црне Горе. Однедавно поседује тренерску лиценцу, тако да са те стране не постоје препреке. Зимус се помињао у контексту могучег тренерског ангажмана у Индији, али до реализације те сарадње није дошло. 

У Партизану је оставио дубок траг као играч. Поникао је у редовима црно-белих и касније у првом тиму постигао 34 гола на 98 мечева. По окончању играчке каријере у три наврата се помињао и као председник Партизана. Први пут је одустао од кандидатуре у трци са Томиславом Караџићем. Потом се помињао као наследник Драгана Ђурића 2009. године, а последњи пут 2015. године као наследник Зорана Поповића. 

Вести се нижу једна за другом. Прва каже - Саво Милошевић је нови тренер Партизана. А друга - помагаће му бивши селектор Србије Радован Ћурчић!

Буквално тектонски поремећај у Хумској ове вечери. Очекивало се већ данима да ће Зорана Мирковића, односно Жарка Лазетића, на клупи Партизана заменити Илија Столица, али после пропалих преговора коцкица је пала на Милошевића. Уз њега у Хумску стиже и Ћурчић. 

Ћурчић је тренерску каријеру прво почео у Јавору из Ивањице, да би касније преузео Борац из Чачка па поново седео на клупи Јавора. Од 2010. године је био у стручном штабу репрезентације Србије. Био је потом прво селектор младе репрезентације 2013/2014 године, а од 2014. до 2016. био је на клупи А тима.

После одласка из репрезентације, Ћурчић је седео на клупи Муангтонга на Тајланду, а сада би ово све значило његов повратак у српски фудбал.

Иначе, Милошевић и Ћурчић долазе на клупу Партизана у врло незгодној ситуацији по црно-беле. У Суперлиги Партизан држи треће место са 51 освојеним бодом. Раднички из Ниша има 68 бодова (17 више), а Црвена звезда 75 (24 бода више од црно-белих).

Највећи успех Радован Ћурчић остварио је као селектор младе репрезентације (играчи до 21 године) Србије када је у баражу за пласман на Европско првенство у Чешкој (2015), елиминисао актуелног првака Европе Шпанију. Србија је после ремија у првом мечу (0:0) приредила сензацију у Кадизу, славила 2:1 и тако код куће оставила Црвену фурију.

После одласка Дика Адвоката, Ћурчић је промовисан у селектора најбољег националног тима, одакле је отишао 2016. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар