Savo Milošević trener Partizana?!

Prema pisanju "Večernjih novosti", bivši golgeter sešće na klupu svog matičnog kluba! Iznenađujuči izbor u Humskoj. . .  Radovan Ćurčić pomoćni trener Partizana! On će asistirati Savu Miloševiću na klupi crno-belih!

Fudbal 26.03.2019 | 21:00
Savo Milošević trener Partizana?!
Pregovori sa Ilijom Stolicom pretvorili su se u "sapunicu bez kraja", pa se FK Partizan okrenuo novom rešenju.

"Večernje novosti" objavile su u utorak da će novi trener crno-belih biti Savo Milošević (45), nekadašnji centarfor kluba iz Humske, čuveni reprezentativac i aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Beogradski list konstatovao je da "nema ništa od dolaska Stolice, kao ni od povratka Marka Nikolića", uz objašnjenje da bi Milošević trebalo da veoma brzo sedne na klupu svog matičnog kluba.

"Ovo je iznenađujuće vest za sve, jer se ime bivšeg golgetera crno-belih nije pominjalo u svim problematičnim situacijama u poslednje vreme kada bi ova tema bila otvorena u Humskoj", navedeno je.

U ovom trenutku, očekuje se da predsednik Partizana Milorad Vučelić uskoro razgovara sa bivšim asom o detaljima i ako postignu dogovor očekivala bi se samo potvrda Upravnog odbora crno-belih.

Milošević bi već u sredu mogao da postane novi trener crno-belih.

Ni Žarko Lazetić kao privremeno, ni Ilija Stolica kao dugoročno, već Savo Milošević kao šokantno rešenje na klupi Partizana!

Kako javljaju Novosti, proslavljeni golgeter je trenutno prvi izbor Partizana da sedne na užarenu trenersku klupu crno-belih do kraja sezone i nasledi nekadašnjeg saigrača Zorana Mirkovića.

Prema saznanjima Novosti, Savo Milošević bi vrlo brzo trebalo da sedne na klupu Partizana. Očekuje se da u narednih dan, dva predsednik kluba Milorad Vučelić obavi završene pregovore sa proslavljenim golgeterom i da taj dgovor verifikuje i UO. To bi znailo da bi Miloševiž mogao da debituje već za vikend protiv Napretka u Kruševcu. 

Podsetimo, posle ostavke Zorana Mirkovića je ekipu preuzeo pomoćnik Žarko Lazetić kao privremeno rešenje. Postojala je opcija da Lazetić ostane do kraja sezone, ali se to neće desiti. Želja uprave je bio Ilija Stolica, ali Partizan nije želeo da ispoštuje neke njegove želje i zahteve. Tako je odjednom u prvi plan iskočio Savo Milošević koje nikada ranije pominjao kao varijanta za trenera Partizana. On je od okončanja igračke karijere uglavnom obavljao razne funkcije u Fudbalskom savezu Srbije. Ranije je bio direktor reprezentacije Srbije, a trenutno je potpredsednik FSS, član Stručnog odbora i član Skupštine FSS kao predstavnik FS Vojvodine.  

Iako Milošević do sada nije nigde radio kao samostalni trener, uprava Partizana je rešena da rizikuje i da mu pruži šansu u ovoj teškoj situaciji. Milošević do sada ima trenersko iskustvo samo kao pomoćnik Branka Brnovića na klupi reprezentacije Crne Gore. Odnedavno poseduje trenersku licencu, tako da sa te strane ne postoje prepreke. Zimus se pominjao u kontekstu mogučeg trenerskog angažmana u Indiji, ali do realizacije te saradnje nije došlo. 

U Partizanu je ostavio dubok trag kao igrač. Ponikao je u redovima crno-belih i kasnije u prvom timu postigao 34 gola na 98 mečeva. Po okončanju igračke karijere u tri navrata se pominjao i kao predsednik Partizana. Prvi put je odustao od kandidature u trci sa Tomislavom Karadžićem. Potom se pominjao kao naslednik Dragana Đurića 2009. godine, a poslednji put 2015. godine kao naslednik Zorana Popovića. 

Vesti se nižu jedna za drugom. Prva kaže - Savo Milošević je novi trener Partizana. A druga - pomagaće mu bivši selektor Srbije Radovan Ćurčić!

Bukvalno tektonski poremećaj u Humskoj ove večeri. Očekivalo se već danima da će Zorana Mirkovića, odnosno Žarka Lazetića, na klupi Partizana zameniti Ilija Stolica, ali posle propalih pregovora kockica je pala na Miloševića. Uz njega u Humsku stiže i Ćurčić. 

Ćurčić je trenersku karijeru prvo počeo u Javoru iz Ivanjice, da bi kasnije preuzeo Borac iz Čačka pa ponovo sedeo na klupi Javora. Od 2010. godine je bio u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Bio je potom prvo selektor mlade reprezentacije 2013/2014 godine, a od 2014. do 2016. bio je na klupi A tima.

Posle odlaska iz reprezentacije, Ćurčić je sedeo na klupi Muangtonga na Tajlandu, a sada bi ovo sve značilo njegov povratak u srpski fudbal.

Inače, Milošević i Ćurčić dolaze na klupu Partizana u vrlo nezgodnoj situaciji po crno-bele. U Superligi Partizan drži treće mesto sa 51 osvojenim bodom. Radnički iz Niša ima 68 bodova (17 više), a Crvena zvezda 75 (24 boda više od crno-belih).

Najveći uspeh Radovan Ćurčić ostvario je kao selektor mlade reprezentacije (igrači do 21 godine) Srbije kada je u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj (2015), eliminisao aktuelnog prvaka Evrope Španiju. Srbija je posle remija u prvom meču (0:0) priredila senzaciju u Kadizu, slavila 2:1 i tako kod kuće ostavila Crvenu furiju.

Posle odlaska Dika Advokata, Ćurčić je promovisan u selektora najboljeg nacionalnog tima, odakle je otišao 2016. godine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar