ЕП: Финци пробили лед - у гостима!

Финска савладала Јерменију, два гола и три бода! Фудбалери Финске савладали су Јерменију са 2:0 и тако уписала прве бодове у квалификационом циклусу Европског првенства 2020. године.  Пуки разигравао, Јенсен и Соири погађали.  Кад га не да, он га намести: Пукијева Финска срушила Јерменију.  Стрелац првог гола био је Фредрик Јенсен, а други је потписао Соири - 0:2.

Фудбал 26.03.2019 | 20:40
ЕП: Финци пробили лед - у гостима!
Финска је по статистици била инфериорнији противник, имали су дупло мање шутева од Јерменије, знатно мањи посед лопте и три прекршаја више од свог противника. Финци су ипак били сналажљивији и после 45 минута имали веома лепу предност.

До вођства су дошли већ од 12. минута утакмице када је Фредрик Јенсен на асистенцију фудбалера Норича, Тима Пукија, постигао први гол и донео велику радост навијачима Финске.

Наставила је Јерменија са теренском иницијативом, али и са мањком конкретности пошто им је Финска у потпуности препустила лопту, али Јермени једноставно нису успевали да постигну погодак.

Како то обично у фудбалу бива, када нешто велико пропустите противник то казни, Финска је предност увећала на 2:0 у 78. минуту када је Соири затресао мрежу на асистенцију Робина Лода.

Овога пута 2:0 није био најопаснији резултат и Финска је сачувала предност, па су уписали прве бодове након пораза од Италије у првом колу идентичним резултатом, 2:0.

После пораза од Италије у гостима (0:2), Финска је уписала прва три бода у квалификацијама за ЕУРО 2020. И то на страни.

Јерменија - Финска 0:2 (0:1).

И једни и други играли су отворено, жељни победе, али квалитет је поново био на страни Финаца, који су у четвртом дуелу са Јерменима уписали трећу победу, а једном је било нерешено.

Расположене госте предводио је одлични Тему Пуки, некадашња жеља Црвене звезде, а данашњи голгетер Норича. Није се уписао у стрелце, али је био главни покретач акција Финске, док су егзекутори били Фредрик Јенсен у 14. и Пири Соири у 78. минуту.

У финишу утакмице феноменалном "парадом" истакао се и Лукас Храдецки, прошле сезоне као члан Ајнтрахта најбољи голман Бундеслиге, што му је летос донело трансфер у Бајер Леверкузен.

Финска ће у јуну покушати да се преко Босне и Херцеговине (код куће) и Лихтенштајна (у гостима) пробије у горњи део табеле, док ће Јерменија играти против Лихтенштајна (код куће) и Грчке (у гостима).

Обе репрезентације су у првом колу поражене. Обе су тражиле, попут коцкара, да се "ваде". Финска због снаге противника, Јерменија јер је играла кући. И на крају је скандинавска екипа стигла до врло битна три бода славивши у гостима с 2:0 (1:0).

Поново смо могли да видимо колико је важно имати играча који је у доброј форми. А Финска има Пукија за ког у Чемпионшипу давање голова дође као "добар дан". На 38 утакмица дао је 24 гола. На овом гостовању Јерменији није дао гол, али јесте учествовао и урадио највећи део посла.

Послао је лопту ка стативи, тамо се нашао Фредерик Јенсен и преостало му је само да убаци лопту у мрежу. Финска је на време стигла до гола и на тај начин је себи значајно олакшала ситуацију...

У 61. минуту виђена је помало и смешна ситуација. Тему Пуки је опробао шут, он је изблокиран, у међувремену се голман Јерменије оклизнуо, па је трчао на другу страну да стигне лопту. Смешно или не,Ајарапетјан је успео у својој намери.

А у 78. минуту Финска је стигла до предности од 2:0. А у 78. минуту Финска је стигла до предности од 2:0. Акција је ишла по десној страни, очекивало се Лод проигра Пукија, али је он пронашао Пири Соирија на другој стативи и Финска је стигла до релативно лаке победе. А није никада лако играти у Јеревану.

Финска је тако стигла до прва три бода у овим квалификацијама. Јерменија је забележила други пораз. Имали су домаћини доста шанси, можда су заслужили један гол, али реално је Финска била боља.

Група Ј

Јерменија - Финска 0:2 (0:1)
/Јенсен 14, Соири 78/

Од 20:45 играју: 

БиХ - Грчка
Италија - Лихтенштајн

ТАБЕЛА: Грчка 3, Италија 3, БиХ 3, Финска (+1) 3, Јерменија (+1) 0, Лихтенштајн 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар