EP: Finci probili led - u gostima!

Finska savladala Jermeniju, dva gola i tri boda! Fudbaleri Finske savladali su Jermeniju sa 2:0 i tako upisala prve bodove u kvalifikacionom ciklusu Evropskog prvenstva 2020. godine.  Puki razigravao, Jensen i Soiri pogađali.  Kad ga ne da, on ga namesti: Pukijeva Finska srušila Jermeniju.  Strelac prvog gola bio je Fredrik Jensen, a drugi je potpisao Soiri - 0:2.

Fudbal 26.03.2019 | 20:40
EP: Finci probili led - u gostima!
Finska je po statistici bila inferiorniji protivnik, imali su duplo manje šuteva od Jermenije, znatno manji posed lopte i tri prekršaja više od svog protivnika. Finci su ipak bili snalažljiviji i posle 45 minuta imali veoma lepu prednost.

Do vođstva su došli već od 12. minuta utakmice kada je Fredrik Jensen na asistenciju fudbalera Noriča, Tima Pukija, postigao prvi gol i doneo veliku radost navijačima Finske.

Nastavila je Jermenija sa terenskom inicijativom, ali i sa manjkom konkretnosti pošto im je Finska u potpunosti prepustila loptu, ali Jermeni jednostavno nisu uspevali da postignu pogodak.

Kako to obično u fudbalu biva, kada nešto veliko propustite protivnik to kazni, Finska je prednost uvećala na 2:0 u 78. minutu kada je Soiri zatresao mrežu na asistenciju Robina Loda.

Ovoga puta 2:0 nije bio najopasniji rezultat i Finska je sačuvala prednost, pa su upisali prve bodove nakon poraza od Italije u prvom kolu identičnim rezultatom, 2:0.

Posle poraza od Italije u gostima (0:2), Finska je upisala prva tri boda u kvalifikacijama za EURO 2020. I to na strani.

Jermenija - Finska 0:2 (0:1).

I jedni i drugi igrali su otvoreno, željni pobede, ali kvalitet je ponovo bio na strani Finaca, koji su u četvrtom duelu sa Jermenima upisali treću pobedu, a jednom je bilo nerešeno.

Raspoložene goste predvodio je odlični Temu Puki, nekadašnja želja Crvene zvezde, a današnji golgeter Noriča. Nije se upisao u strelce, ali je bio glavni pokretač akcija Finske, dok su egzekutori bili Fredrik Jensen u 14. i Piri Soiri u 78. minutu.

U finišu utakmice fenomenalnom "paradom" istakao se i Lukas Hradecki, prošle sezone kao član Ajntrahta najbolji golman Bundeslige, što mu je letos donelo transfer u Bajer Leverkuzen.

Finska će u junu pokušati da se preko Bosne i Hercegovine (kod kuće) i Lihtenštajna (u gostima) probije u gornji deo tabele, dok će Jermenija igrati protiv Lihtenštajna (kod kuće) i Grčke (u gostima).

Obe reprezentacije su u prvom kolu poražene. Obe su tražile, poput kockara, da se "vade". Finska zbog snage protivnika, Jermenija jer je igrala kući. I na kraju je skandinavska ekipa stigla do vrlo bitna tri boda slavivši u gostima s 2:0 (1:0).

Ponovo smo mogli da vidimo koliko je važno imati igrača koji je u dobroj formi. A Finska ima Pukija za kog u Čempionšipu davanje golova dođe kao "dobar dan". Na 38 utakmica dao je 24 gola. Na ovom gostovanju Jermeniji nije dao gol, ali jeste učestvovao i uradio najveći deo posla.

Poslao je loptu ka stativi, tamo se našao Frederik Jensen i preostalo mu je samo da ubaci loptu u mrežu. Finska je na vreme stigla do gola i na taj način je sebi značajno olakšala situaciju...

U 61. minutu viđena je pomalo i smešna situacija. Temu Puki je oprobao šut, on je izblokiran, u međuvremenu se golman Jermenije okliznuo, pa je trčao na drugu stranu da stigne loptu. Smešno ili ne,Ajarapetjan je uspeo u svojoj nameri.

A u 78. minutu Finska je stigla do prednosti od 2:0. A u 78. minutu Finska je stigla do prednosti od 2:0. Akcija je išla po desnoj strani, očekivalo se Lod proigra Pukija, ali je on pronašao Piri Soirija na drugoj stativi i Finska je stigla do relativno lake pobede. A nije nikada lako igrati u Jerevanu.

Finska je tako stigla do prva tri boda u ovim kvalifikacijama. Jermenija je zabeležila drugi poraz. Imali su domaćini dosta šansi, možda su zaslužili jedan gol, ali realno je Finska bila bolja.

Grupa J

Jermenija - Finska 0:2 (0:1)
/Jensen 14, Soiri 78/

Od 20:45 igraju: 

BiH - Grčka
Italija - Lihtenštajn

TABELA: Grčka 3, Italija 3, BiH 3, Finska (+1) 3, Jermenija (+1) 0, Lihtenštajn 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar