ЕП - кадети: И ''Орлићи'' перфектни на старту!

Добро је кренуло, Србија убедљива против Словачке! Пласман на ЕП је све ближе.

Фудбал 26.03.2019 | 19:40
ЕП - кадети: И ''Орлићи'' перфектни на старту!
Кадетска репрезентација Србије је одлично отворила квалификациони турнир за пласман на ЕП. Чињеница да је Србија домаћин групе са четири учесника од којих два најбоља иду на ЕП у Ирској наредног маја, свакако је помогла Орлићима.

Кадети Србије су у првом колу групе савладали Словачку 3:1 и сада су у одличној ситуацији пред наредна два меча у групи против Француске и Шведске.

Србија је повела после само минут и по игре. Чолић је са 30 и кусур метара из слободњака центрирсао у казнени простор где је Благјевич сјајно скочио и главом погодио сам доњи угао гола Словачке. Гости су потом заиграли офанзивније и јуришали на изједначење. До којег су стигли у 32. минуту. После акције која је дуго трајала, Адријен Мојжиш је прецизним уцарем по земљи у сам ћошак матирао голмана ФилипаСтанковића.

Наваљивали су Словаци и у наставку, тражили преокрет, али је Србија опет на идеалан начин отворила полувреме. Сјајно је по левом крилу прошао Кнежевич и идеално центрирао на петерац где је Илија Бабић био највиши у скоку и сместио је главом лопту у мрежу за ново вођство Србије.

Међутим, идеална шанса за изједначење се Словацима указала у 64. минуту. Голман миланског ИнтераФилип Станковић је направио пенал, али је Суслов био непрецизан са беле тачке и промашио је оквир гола. Питање победника је решио резервиста Ергељаш који је после неколико минута на терену истрчао контру, наместио се на шут са 17 метара и прецизним ударцем по земљи донео Србији победу.

У првом мечу у групи, Француска је савладала Шведску са 2:0. Орлићи у другом колу, које је на програму за три дана, играју баш против Француске и могу у том мечу да закораче на ЕП.

Србија – Словачка 3:1 (1:1)
/Благојевић 2, Бабић 47, Ергелаш 78 – Мојжиш 32 /

Стадион: Спортског центра у Старој Пазови. Судија: Брам ван Дрише (Холандија)

Србија: Станковић – Деспотовски, Дрезгић, Лукић, Багојевић – Кнежевић (од 84. Комљеновић), Луковић – Чолић (од 46. Ђурасовић), Симић (од 54. Цветићанин), Бабић – Баић (од 72. Ергелаш)

Словачка: Белко – Тандара, Лајтнер, Оберт, Јаворчек – Хорњак (од 83. Матош), Небила, Мојжиш – Шетеј (од 46. Капралик), Черепкај, Суслов (од 83. Гомола)

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар