EP - kadeti: I ''Orlići'' perfektni na startu!

Dobro je krenulo, Srbija ubedljiva protiv Slovačke! Plasman na EP je sve bliže.

Fudbal 26.03.2019 | 19:40
EP - kadeti: I ''Orlići'' perfektni na startu!
Kadetska reprezentacija Srbije je odlično otvorila kvalifikacioni turnir za plasman na EP. Činjenica da je Srbija domaćin grupe sa četiri učesnika od kojih dva najbolja idu na EP u Irskoj narednog maja, svakako je pomogla Orlićima.

Kadeti Srbije su u prvom kolu grupe savladali Slovačku 3:1 i sada su u odličnoj situaciji pred naredna dva meča u grupi protiv Francuske i Švedske.

Srbija je povela posle samo minut i po igre. Čolić je sa 30 i kusur metara iz slobodnjaka centrirsao u kazneni prostor gde je Blagjevič sjajno skočio i glavom pogodio sam donji ugao gola Slovačke. Gosti su potom zaigrali ofanzivnije i jurišali na izjednačenje. Do kojeg su stigli u 32. minutu. Posle akcije koja je dugo trajala, Adrijen Mojžiš je preciznim ucarem po zemlji u sam ćošak matirao golmana FilipaStankovića.

Navaljivali su Slovaci i u nastavku, tražili preokret, ali je Srbija opet na idealan način otvorila poluvreme. Sjajno je po levom krilu prošao Kneževič i idealno centrirao na peterac gde je Ilija Babić bio najviši u skoku i smestio je glavom loptu u mrežu za novo vođstvo Srbije.

Međutim, idealna šansa za izjednačenje se Slovacima ukazala u 64. minutu. Golman milanskog InteraFilip Stanković je napravio penal, ali je Suslov bio neprecizan sa bele tačke i promašio je okvir gola. Pitanje pobednika je rešio rezervista Ergeljaš koji je posle nekoliko minuta na terenu istrčao kontru, namestio se na šut sa 17 metara i preciznim udarcem po zemlji doneo Srbiji pobedu.

U prvom meču u grupi, Francuska je savladala Švedsku sa 2:0. Orlići u drugom kolu, koje je na programu za tri dana, igraju baš protiv Francuske i mogu u tom meču da zakorače na EP.

Srbija – Slovačka 3:1 (1:1)
/Blagojević 2, Babić 47, Ergelaš 78 – Mojžiš 32 /

Stadion: Sportskog centra u Staroj Pazovi. Sudija: Bram van Driše (Holandija)

Srbija: Stanković – Despotovski, Drezgić, Lukić, Bagojević – Knežević (od 84. Komljenović), Luković – Čolić (od 46. Đurasović), Simić (od 54. Cvetićanin), Babić – Baić (od 72. Ergelaš)

Slovačka: Belko – Tandara, Lajtner, Obert, Javorček – Hornjak (od 83. Matoš), Nebila, Mojžiš – Šetej (od 46. Kapralik), Čerepkaj, Suslov (od 83. Gomola)

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar