ЕП до 21: ''Змајићи'' сјајни на старту!

"Покером" голова, "змајићи" почели квалификације! Млада фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине декласирала је Молдавију 4:0 (2:0) на старту квалификација за Европско првенство 2021. године ће бити одиграно у Словенији и Мађарској.

Фудбал 26.03.2019 | 19:20
ЕП до 21: ''Змајићи'' сјајни на старту!
Одличан старт изабраника Винка Мариновића у новим квалификацијама за шампионат Европе за играче до 21 године.

"Змајићи" су у уторак по тешком и натопљеном терену "Грбавице" савладали Молдавију резултатом 4:0 (2:0), а најзаслужнији за тријумф био је Зинедин Мустеданагић, двоструки стријелац и асистент код првог гола.

С обзиром да је меч због снијега на сарајевском стадиону био пролонгиран за сат времена, уводних неколико минута протекло је у почетном испитивању снага по лошем и наквашеном терену.

Први су у седмом минуту запријетили гости из Молдавије, али на срећу, у изгледној прилици се није снашао Вадим Гулсеак.

Потом су изабраници Винка Мариновића преузели иницијативу и стигли до предности у 23. минуту поготком Бесима Шербечића!

Фудбалер норвешког Розенборга, у који је стигао из Радника, одлично је погодио на центаршут из корнера Зинедина Мустеданагића за вођство "змајића" - 1:0.

У 33. минуту послије уигране акције из слободног ударца са дистанце је шутирао Мустеданагић изборивши само корнер, да би у наредном нападу Ермедин Демировић шутирао изнад пречке.

Млади тим БиХ је у финишу полувремена повисио на 2:0 поготком Мустеданагића, који је лијепо испратио асистенцију Демировића и погодио супротан угао - 2:0.

Исти двојац је већ у 55. минуту разријешио све дилеме око побједника.

Демировић је поново асистирао Мустеданагићу, који је искоса са десне стране пласирао лопту у мрежу за 3:0, да би потом Маријан Ћавар послије соло акције са 17 метара поставио коначних 4:0 за одличан старт "змајића" у квалификацијама за ЕУРО 2021.

Поред Молдавије, у овој групи противници "змајића" ће бити и селекција Велса, Њемачке и Белгије, који су и највећи фаворити за пласман на континенталну смотру.

БиХ (У-21): Ковачевић, Шербечић, Бегановић, Мујакић, Газибеговић, Пидро, Мустеданагић, Хајдаревић, Даниловић, Ћавар, Демировић.

Молдавија (У-21): Бринза, Матеску, Воропаи, Дрос, Гајмацов, Гулсеак, Сливка, Крацун, Стина, Нихаев, Кожокару.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

само искрено

27.03.2019 10:44

Браво за ову младост.Показали сте да само сви заједно моземо напредовати и надати се бољем сутра.

ОДГОВОРИТЕ