EP do 21: ''Zmajići'' sjajni na startu!

"Pokerom" golova, "zmajići" počeli kvalifikacije! Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je Moldaviju 4:0 (2:0) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine će biti odigrano u Sloveniji i Mađarskoj.

Fudbal 26.03.2019 | 19:20
EP do 21: ''Zmajići'' sjajni na startu!
Odličan start izabranika Vinka Marinovića u novim kvalifikacijama za šampionat Evrope za igrače do 21 godine.

"Zmajići" su u utorak po teškom i natopljenom terenu "Grbavice" savladali Moldaviju rezultatom 4:0 (2:0), a najzaslužniji za trijumf bio je Zinedin Mustedanagić, dvostruki strijelac i asistent kod prvog gola.

S obzirom da je meč zbog snijega na sarajevskom stadionu bio prolongiran za sat vremena, uvodnih nekoliko minuta proteklo je u početnom ispitivanju snaga po lošem i nakvašenom terenu.

Prvi su u sedmom minutu zaprijetili gosti iz Moldavije, ali na sreću, u izglednoj prilici se nije snašao Vadim Gulseak.

Potom su izabranici Vinka Marinovića preuzeli inicijativu i stigli do prednosti u 23. minutu pogotkom Besima Šerbečića!

Fudbaler norveškog Rozenborga, u koji je stigao iz Radnika, odlično je pogodio na centaršut iz kornera Zinedina Mustedanagića za vođstvo "zmajića" - 1:0.

U 33. minutu poslije uigrane akcije iz slobodnog udarca sa distance je šutirao Mustedanagić izborivši samo korner, da bi u narednom napadu Ermedin Demirović šutirao iznad prečke.

Mladi tim BiH je u finišu poluvremena povisio na 2:0 pogotkom Mustedanagića, koji je lijepo ispratio asistenciju Demirovića i pogodio suprotan ugao - 2:0.

Isti dvojac je već u 55. minutu razriješio sve dileme oko pobjednika.

Demirović je ponovo asistirao Mustedanagiću, koji je iskosa sa desne strane plasirao loptu u mrežu za 3:0, da bi potom Marijan Ćavar poslije solo akcije sa 17 metara postavio konačnih 4:0 za odličan start "zmajića" u kvalifikacijama za EURO 2021.

Pored Moldavije, u ovoj grupi protivnici "zmajića" će biti i selekcija Velsa, Njemačke i Belgije, koji su i najveći favoriti za plasman na kontinentalnu smotru.

BiH (U-21): Kovačević, Šerbečić, Beganović, Mujakić, Gazibegović, Pidro, Mustedanagić, Hajdarević, Danilović, Ćavar, Demirović.

Moldavija (U-21): Brinza, Matesku, Voropai, Dros, Gajmacov, Gulseak, Slivka, Kracun, Stina, Nihaev, Kožokaru.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

samo iskreno

27.03.2019 10:44

Bravo za ovu mladost.Pokazali ste da samo svi zajedno mozemo napredovati i nadati se boljem sutra.

ODGOVORITE