Голић најавила наставак подршке

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић најавила је данас у Лопарама наставак подршке Владе за изградњу туристичког комплекса на планини Мајевици и друге пројекте који доприносе новом запошљавању.

Република Српска 26.03.2019 | 19:12
Голић најавила наставак подршке
"Ово је пројекат од локалног, регионалног и републичког значаја који Влада подржава и до сада су на његовој реализацији већ много урадили Републичка геодетска управа и Правобранилаштво", рекла је Голићева новинарима.

Након састанка Голићеве и министра трговине и туризма Републике Српске Драгице Ковач са начелником општине Лопаре Радом Савићем истакнуто је да су послови из надлежности Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове завршени са 95 процената, што је претпоставка за почетак реализације пројекта изградње туристичког и рекреационог центра "Бусија" на Мајевици.

Ковачева је изразила задовољство због иницијативе за изградњу туристичког комплекса на Мајевици, наводећи да је туризам грана привреде која ће омогућити развој и мањих општина као што су Лопаре.

Она је истакла да изградња туристичког комплекса у Лопарама значи и запошљавање становништва, наводећи да је то од великог значаја за цијелу Републику Српску.

"Развој туризма доприноси и укупном развоју руралних средина јер становништво добија прилику за продају домаће производње и за њено брендирање, на чему се овдје већ ради са домаћом ракијом, а исто се може учинити и са мајевичким месом, сиром и другим домаћим производима", навела је Ковачева.



Начелник општине Лопаре Радо Савић захвалио је министрима на подршци пројекту изградње туристичког рекреационог и излетничког центра "Бусија" на Мајевици, наводећи да је ријеч о домаћем инвеститору и вишемилионском улагању.

Према његовим ријечима, овим ће пројектом бити обухваћене бројне општине у Републици Српској и Федерацији БиХ са од око милион становника.

"Учинићемо све да што брже дође до реализације овог захтјевног пројекта који превазилази локалне каровске и финансијке могућности, због чега је неопходна подршка Владе Републике Српске коју и имамо, да нам скрате пут од прибављања просторно–планске документације и дозвола до почетка радова", рекао је Савић.

Он је као примјер навео да ће само пут до будућег туристичког компекса коштати пет милиона КМ.

"Обавезе општине Лопаре су углавном административне и да искрено и предано радимо на овом пројекту и да заједнички омогућимо развој туризма на Мајевици", закључио је Савић.

Инвеститор Светозар Остојић рекао је новинарима да је пројекат изградње туристичког рекреационог и излетничког центра "Бусија" озбиљан и амбициозан пројекат који ће се реализовати на површини од око 50 хектара, те да прве госте очекује већ наредне године.

"Држава може помоћи инвеститорима на много начина, што и чини", навео је Остојић и додао да је изузетно задовољан након данашњег састанка и договора о припремним радовима који су интензивирани.

Он је рекао да ће туристички комплекс на Бусији имати ски-стазу и спортска игралишта, језера, бициклистичке и пјешачке стазе, хотеле и етно-пијацу за продају домаћих производа, као и бројне додатне садржаје.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лопарцанка

26.03.2019 18:40

ЕА КО ЈЕ ТАЈ ВИСЕМИЛИОНСКИ УЛАГАЦ...??????Кога це запослити...то будуцност за младе..ма маните се муљана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

26.03.2019 19:56

Покушавају СНСДовци на свим фронтовима придобити СДС,Радо чувај се

Name

Оља

26.03.2019 20:43

Хајде да гледамо то с ведрије стране и да се надамо да це успјети. Не би требало сваку идеју, сваки покусај у старту негирати. Само знам, ако се ниста не покусава и ниста не ризикује, неце ниста ни бити урадјено. Од неколико покусаја, несто мора да крене. Ја им зелим срецу, а ви, остали коментатори, како хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

26.03.2019 21:41

Хајде да гледамо то с ведрије стране и да се надамо да це успјети. Не би требало сваку идеју, сваки покусај у старту негирати. Само знам, ако се ниста не покусава и ниста не ризикује, неце ниста ни бити урадјено. Од неколико покусаја, несто мора да крене. Ја им зелим срецу, а ви, остали коментатори, како хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

27.03.2019 08:58

ГОСПОЂО И ТИ ЋЕШ ПОСТАТИ ДИО ГРАЂЕВИНСКЕ МАФИЈЕ СА СЈЕДИШТЕМ У Б ЛУЦИ ТУ ЈЕ ЛЕГЛО КРИМИНАЛА КОРУПЦИЈЕ И НАРКО МАФИЈЕ СА ОСНИВАЧИМА ТИХ ЗЛОГЛАСНИХ КАРТЕЛА ИЗ ВРХА ВЛАСТИ МИЛОРАДА ДОДИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопарац

27.03.2019 14:00

Овај пројект је вриједан, али може да има два велика недостка. Први је пут, који кошта око 3,5 мил КМ, други је сам Ћеко који може да почне да гради без плана, као Етно село Станишић..

ОДГОВОРИТЕ