Група Ј: Грци поново ударају на БиХ, мачји кашаљ за Италију!

Данас су на програму последње утакмице првог квалификационог прозора за одлазак на Европско првенство. . .

Фудбал 26.03.2019 | 17:25
Група Ј: Грци поново ударају на БиХ, мачји кашаљ за Италију!
Време је да репрезентације одиграју и друго коло квалификација за Европско првенство, а онда распусте играче који ће се вратити у клубове за драматичну завршницу клупских шампионата широм Европе. Група Ј ће бити посебно интересантна, јер се предвиђа борба између Босне и Херцеговине и Грчке за место које води на Европско првенство све до последњег кола. За оно прво место у групи, већина је већ написала карту у једном смеру за Италијане, али искуство нам показује да су изненађења ипак могућа.

Вечерас су на програму три утакмице које нам могу показати у ком смеру ће тећи борба у овој групи. Велики дерби биће одигран у Зеници, где ће Босна поново угостити Грчку. Поново, јер су се ове две репрезентације састале и у квалификацијама за Светско првенство пре само две године. И тада су се Змајеви и Грци борили до последњег минута за место које води у бараж, а тада је успешнија била репрезентација са самог југа Балкана, али је ипак извисила за место на завршној смотри, пошто је у доигравању понижена од репрезентације Хрватске.

Пре две године смо видели два нерешена исхода - у Зеници голова није ни било, док је у Грчкој горело на све стране, а Грци су голом Цавеласа успели да дођу до изједначења у 95. минуту. Тај дуел су обележила и два црвена картона, пошто је шведски судија Ериксон морао да искључи Пападопулоса на једној, односноЕдина Џека на другој страни.

Обе репрезентације су забележиле победе у првим окршајима ових квалификација, пошто је Босна савладала Јерменију на свом терену, док је Грчка остварила тријумф над Лихтенштајном у гостима. Традиција у последње време говори да не треба очекивати доста голова, а пошто је тек почетак квалификација и ниједна репрезентација неће нигде журити, нешто слично треба очекивати и вечерас. На све то треба додати податак да су три од последњих пет окршаја између Босне и Грчке завршена без голова.

18.00: Јерменија - Финска, ТВ Спортклуб 1
20.45: БиХ - Грчка, ТВ Спортклуб 1
20.45: Италија - Лихтенштајн, ТВ Спортклуб 7

Тренер селекције Босне и Херцеговине Роберт Просинечки каже да су сви играчи спремни и да вечерас очекује победу.

„Када смо спремни и одморни, као што је сада случај, веома је тешко изаћи на крај са нама. Сигуран сам да ће вечерас на стадиону бити сјајна атмосфера. Неће бити лако, али мислим да можемо да дођемо до победе. Биће ту доста тактичког надмудривања, али Грчка је атрактиван противник и волим када играмо са њима.“

Бивши играч и тренер београдских црвено-белих најављује одређене промене у тиму за данашњи сусрет.

„Мало смо порадили на тактици и променили смо четири играча за дуел против Грчке. Шехић ће бити на голу, испред њега ће деловати Бичакћић, Шуњић, Зукановић и Колашинац, док ће у везном реду играти Бешић, Цимирот и Пјанић. На крилу ће играти Дуљевић и Вишћа, а напад ће наравно предводити Един Џеко.“

Италијани ће вечерас имати релативно лак посао против Лихтенштајна. Манчини ће моћи да експериментише и покуша да тестира неке играче за које сматра да могу доста тога да покажу у будућности, али и да одмори звезде свог тима. Стратег италијанске репрезентације неће моћи да рачуна на Флоренција, Кјезу,Пелегринија, Пићинија и Ел Шаравија.

Очекује се да ће напад предводити Кваљарела, који вечерас може да постане најстарији стрелац за репрезентацију Италије и тако на листи престигне Кристијана Панућија који за сада држи рекорд - 35 година и два месеца је имао овај фудбалер када је постигао гол против Румуније на Европском првенству 2008. године.

И ова два тима су се састала у квалификацијама за претходно Светско првенство у Русији, а Азури су веома лако дошли до победе у оба сусрета. Италијански фудбалери су постигли укупно девет голова, док селекција из малене алпске државе није успела да дође ни до једног.

За крај нас очекује окршај између Јерменије и Финске на самом истоку Старог континента. Обе селекције играју веома лоше у последње време и врло је тешко рећи ко може да понесе епитет фаворита на овом сусрету. И једни и други су поражени у првом колу квалификација, Финци су пали против Италијана, док је Јерменија изгубила у Зеници од Босне. Ако погледамо историјске књиге, видећемо да Финци још увек нису изгубили од Јерменије, а по правилу, окршаји доносе баш мало голова. Тим са севера Европе није постигао гол на последња три гостовања и налази се у ужасној серији од четири пораза у последњих пет мечева. Атрактиван и леп фудбал овде не треба очекивати, па је узбуђења сигурно боље потражити на другом месту.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар