Федерер дефинитивно на шљаци!

Поред Швајцарца за мастерс у Мадриду пријављени и Ђоковић, Надал, Ђере, Лајовић. . .

Тенис 27.03.2019 | 15:45
Федерер дефинитивно на шљаци!
Роџер Федерер се након четири године враћа у Мадрид, а након три године и дефинитивно на шљаку! Вест која је објављена крајем фебруара, сада је и дефинтивно потврђена списком пријављених играча за мастерс који је на програму од 5. до 12. маја.

Уједном, то значи да двадесетоструког гренд слем шампиона можемо да очекујемо и на овогодишњем Ролан Гаросу на којем се последњи пут појавио 2015. Швајцарац је од 100 АТП титула само 11 освојио на шљаци, од чега три у Мадриду који му вероватно и највише одговара од свих тамичења на тој подлози, пре свега због високог одскока лопте и велике надморске висине скоро 700 м која доста утиче како на физичку кондицију играча, тако и на понашање тих истих лоптица. Познато је да у шљакаста није омиљена подлога, а у последње време ју је избегавао пошто му је стварала проблеме са оперисаним коленом. Уколико добро одигра тај део сезоне у којем не брани нити један АТП поен, могао би евентуално да се бори за прву позицију на светској листи што му је сигурно негде у плановима. Јер Роџер воли рекорде, а овако би срушио још један који је он сам поставио.

Поред њега, у престоници Шпаније би требало да се нађу Новак Ђоковић и Рафаел Надал, као уосталом сви из Топ 10. Што се тиче наших тенсиера, засад су на списку играча који ће се наћи у главном жребу Ласло Ђере и Душан Лајовић. Титулу у Мадриду и 1.000 АТП поена брани Немац Александер Зверев.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар