Federer definitivno na šljaci!

Pored Švajcarca za masters u Madridu prijavljeni i Đoković, Nadal, Đere, Lajović. . .

Tenis 27.03.2019 | 15:45
Federer definitivno na šljaci!
Rodžer Federer se nakon četiri godine vraća u Madrid, a nakon tri godine i definitivno na šljaku! Vest koja je objavljena krajem februara, sada je i defintivno potvrđena spiskom prijavljenih igrača za masters koji je na programu od 5. do 12. maja.

Ujednom, to znači da dvadesetostrukog grend slem šampiona možemo da očekujemo i na ovogodišnjem Rolan Garosu na kojem se poslednji put pojavio 2015. Švajcarac je od 100 ATP titula samo 11 osvojio na šljaci, od čega tri u Madridu koji mu verovatno i najviše odgovara od svih tamičenja na toj podlozi, pre svega zbog visokog odskoka lopte i velike nadmorske visine skoro 700 m koja dosta utiče kako na fizičku kondiciju igrača, tako i na ponašanje tih istih loptica. Poznato je da u šljakasta nije omiljena podloga, a u poslednje vreme ju je izbegavao pošto mu je stvarala probleme sa operisanim kolenom. Ukoliko dobro odigra taj deo sezone u kojem ne brani niti jedan ATP poen, mogao bi eventualno da se bori za prvu poziciju na svetskoj listi što mu je sigurno negde u planovima. Jer Rodžer voli rekorde, a ovako bi srušio još jedan koji je on sam postavio.

Pored njega, u prestonici Španije bi trebalo da se nađu Novak Đoković i Rafael Nadal, kao uostalom svi iz Top 10. Što se tiče naših tensiera, zasad su na spisku igrača koji će se naći u glavnom žrebu Laslo Đere i Dušan Lajović. Titulu u Madridu i 1.000 ATP poena brani Nemac Aleksander Zverev.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar