Прва званична понуда за Луку - 56.000.000 евра!

Барселонини конкуренти, осим Бајерна, још су Интер и Јувентус!

Фудбал 26.03.2019 | 18:05
Прва званична понуда за Луку - 56.000.000 евра!
Облеће Барселона седмицама око Луке Јовића, страшан пресинг игра на карту величине клуба, атрактивних младих појачања (потписао Френки де Јонг, требало би и Матијс де Лихт), 16 пута уживо гледала центарфора Ајнтрахта, а на крају би могло да се деси да за његов потпис – извиси.

Према последњим информацијама, у трку за ангажман срског центарфора улетео је Бајерн и то онако како Немци раде. Прецизно. На адресу Ајнтрахта стигла је понуда из Минхена вредна округло 56.000.000 евра, што је први пут да је неки клуб назначио колико је конкретно спреман да плати 22-годишњег шпица за којим луди Европа. Вест је у јавност пласирао новинар Мундо депортива, Мигел Рико, уверавајући да је понуда достављена прошле седмице и да би то требало да значи како се на Алијанц арени полако припрема терен за живот после Роберта Левандовског.

Интересовање Бајерна има смисла по бар два основа. Први је Нико Ковач, бивши тренер Ајнтрахта под чијом је палицом позајмљени центарфор Бенфике најавио експлозију на теренима Бундеслиге још прошле сезоне. А други је савет Драгослава Степановића да остане у Бундеслиги, с тим да је легендарни тренер напоменуо да би још једну сезону требало да одигра на Комерцбанк арени, мада се све то дешавало пре овог хајпа који се дигао око Луке. Зато прелазак на степеницу више, у највећи немачки клуб, има реалну подлогу.

Мундо депортиво подсећа да су у понедељак вече на стадиону Бенфике били Барселонини директори ЕрикАбидал и Рамон Планес, али да нису могли да виде Луку Јовића на делу, јер му селектор Младен Крастајићније дао шансу против Португалије. То, наравно, не мења став Каталонаца о Србину, међутим, да би га добили мораће да надмаше Бајернову понуду и да пожуре, јер исти извор наводи још два снажна конкурента на предстојећој трансфер пијаци.

Оба из Италије. Великана. Раније се помињало да се Јовић налази у  Интеровом тефтеру, а та прича поново је актуелизована скидањем капитенске траке Мауру Икардију и неизвесним статусом Аргентинца на „Меаци“, док је новост да на Луку мотри и шампион Јувентус, посебно имајући у виду да је први центарфор Старе даме, Марио Манџукић, зашао у године и да је Торинезима потребна свежа крв у шпицу.

Али, Бајерн је Бајерн...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар