Prva zvanična ponuda za Luku - 56.000.000 evra!

Barselonini konkurenti, osim Bajerna, još su Inter i Juventus!

Fudbal 26.03.2019 | 18:05
Prva zvanična ponuda za Luku - 56.000.000 evra!
Obleće Barselona sedmicama oko Luke Jovića, strašan presing igra na kartu veličine kluba, atraktivnih mladih pojačanja (potpisao Frenki de Jong, trebalo bi i Matijs de Liht), 16 puta uživo gledala centarfora Ajntrahta, a na kraju bi moglo da se desi da za njegov potpis – izvisi.

Prema poslednjim informacijama, u trku za angažman srskog centarfora uleteo je Bajern i to onako kako Nemci rade. Precizno. Na adresu Ajntrahta stigla je ponuda iz Minhena vredna okruglo 56.000.000 evra, što je prvi put da je neki klub naznačio koliko je konkretno spreman da plati 22-godišnjeg špica za kojim ludi Evropa. Vest je u javnost plasirao novinar Mundo deportiva, Migel Riko, uveravajući da je ponuda dostavljena prošle sedmice i da bi to trebalo da znači kako se na Alijanc areni polako priprema teren za život posle Roberta Levandovskog.

Interesovanje Bajerna ima smisla po bar dva osnova. Prvi je Niko Kovač, bivši trener Ajntrahta pod čijom je palicom pozajmljeni centarfor Benfike najavio eksploziju na terenima Bundeslige još prošle sezone. A drugi je savet Dragoslava Stepanovića da ostane u Bundesligi, s tim da je legendarni trener napomenuo da bi još jednu sezonu trebalo da odigra na Komercbank areni, mada se sve to dešavalo pre ovog hajpa koji se digao oko Luke. Zato prelazak na stepenicu više, u najveći nemački klub, ima realnu podlogu.

Mundo deportivo podseća da su u ponedeljak veče na stadionu Benfike bili Barselonini direktori ErikAbidal i Ramon Planes, ali da nisu mogli da vide Luku Jovića na delu, jer mu selektor Mladen Krastajićnije dao šansu protiv Portugalije. To, naravno, ne menja stav Katalonaca o Srbinu, međutim, da bi ga dobili moraće da nadmaše Bajernovu ponudu i da požure, jer isti izvor navodi još dva snažna konkurenta na predstojećoj transfer pijaci.

Oba iz Italije. Velikana. Ranije se pominjalo da se Jović nalazi u  Interovom tefteru, a ta priča ponovo je aktuelizovana skidanjem kapitenske trake Mauru Ikardiju i neizvesnim statusom Argentinca na „Meaci“, dok je novost da na Luku motri i šampion Juventus, posebno imajući u vidu da je prvi centarfor Stare dame, Mario Mandžukić, zašao u godine i da je Torinezima potrebna sveža krv u špicu.

Ali, Bajern je Bajern...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar