Све бубице Адријенове мати...

Сад су и у Савезу схватили са каквим се проблемима носио Пари Сен Жермен!

Фудбал 28.03.2019 | 22:00
Све бубице Адријенове мати...
Дидије Дешан је само последњи у низу тренера који је могао само да слегне раменима и констатује да са неким људима једноставно не можеш да разговараш. Међу таквима и Адријен Рабио, можда и не зато што он не би желео, већ зато што мајка једноставно не дозвољава. А са мама Вероником просто нема приче. Према последњим вестима из Француске успела је мати Рабио да се докачи и са људима из Фудбалског савеза који су њеног сина звали не би ли отклонили неспоразуме настале уочи Мундијала 2018.

Подсетимо, Дешан је тада Рабиоа изоставио са списка, па се његово име нашло у групи потенцијалних резервиста. Разочарани везиста је ипак из протеста одлучио да одбије да дође на припреме другопозиваца и од тада га није било у националном тиму. Иако је овог пролећа прецртан у Пари Сен Жермену смиловали су се у Савезу и позвали га на разговор на коме би се помирили...

Авај, председник Савеза Ноел Ле Грает у интервјуу за РТЛ открива да састанка на крају није било. ЗбогВеронике наравно.

“Ступио сам у контакт са Адријеном Рабиоом, пошто сам хтео да поразговарамо. Али звала ме је његова мајка. Желела је да дође са њим. А ја сам желео да се видим насамо. Онда је он одлучио да се сретнемо. Његова мајка је све упропастила“, тврди Ле Грает.

Нажалост, морамо да кажемо да му верујемо, јер баш недавно је у серијалу Фоотбалл Леакс францускиМедиапарт објавио текст у којем је опширно разглабао о свим Вероникиним гресима. Почевши још од првог професионалног уговора за њеног сина из 2012. године. Већ у децембру исте године Вероника је тражила да путује са екипом на зимску турнеју уз образложење да остали играчи воде супруге и децу. Она је желела да Адријен води брата и мајку. Клуб је прихватио, али под условом да она сама сноси трошкове путовања што је толико разљутило Веронику да је одмах затражила трансфер?! Само шест месеци после потписивања првог професионалног уговора.

ПСЖ ју је тада глатко одбио и Рабиоа послао да се кали у Тулузу, па су ускоро и Љубичасти могли да схвате колико напорна уме да буде Вероника. Она је наиме одмах од Тулуза затражила дозволу да присуствује свим синовљевим тренинзима. Одбијена је додуше. Тренер Ален Казанова је ставио вето на такав предлог. Из врло мудрог разлога.

“Нисам желео да дозволим да му буде непријатно поред саиграча“.

Кад се Адријен вратио у Париз показало се да Вероника ништа није разумела. Штавише, постала је само још гора. Жалила се због тога што није могла да по клубу прати тада још малолетног Адријена, па јој је тадашњи спортски директор Леонардо чак дозволио да улази у клупске просторије. Ни то је није умирило. Убрзо је прекоСтефан Лоренци, секретарице у Монаку, понудила сина Кнежевима?!

Касније је на ред дошла и Рома. Све је било утаначено с обзиром да је Адријену уговор истицао 2015, а суперагент Жорж Мендеш се понудио да буде посредник. Успео је и да убеди Пари Сен Жермен да прихвати обештећење од 11.000.000 евра. Трансфер се ипак није реализовао. Зашто? Вероника је отишла на одмор и искључила телефон. У Роми су полудели и од свега одустали.

Рабио је на крају ипак потписао нови уговор, иако је добио скоро дупло горе услове од оних које јеВероника тражила. ПСЖ је изгурао своје кад га је склонио из првог тима. Али је умео и да га награди за “исправну“ одлуку. Само за потпис добио је 4.000.000 евра. У првој сезони (2014/2015) бруто плату од 237.500 евра (отприлике дупло мање би му легло), а затим би расла све до 285.000 месечно у сезони 2018/2019. Ту су и месечни бонуси од до 15.000 евра за “љубазност“ и “примерено понашање“.

Овог пролећа тих бонуса неће бити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар