Sve bubice Adrijenove mati...

Sad su i u Savezu shvatili sa kakvim se problemima nosio Pari Sen Žermen!

Fudbal 28.03.2019 | 22:00
Sve bubice Adrijenove mati...
Didije Dešan je samo poslednji u nizu trenera koji je mogao samo da slegne ramenima i konstatuje da sa nekim ljudima jednostavno ne možeš da razgovaraš. Među takvima i Adrijen Rabio, možda i ne zato što on ne bi želeo, već zato što majka jednostavno ne dozvoljava. A sa mama Veronikom prosto nema priče. Prema poslednjim vestima iz Francuske uspela je mati Rabio da se dokači i sa ljudima iz Fudbalskog saveza koji su njenog sina zvali ne bi li otklonili nesporazume nastale uoči Mundijala 2018.

Podsetimo, Dešan je tada Rabioa izostavio sa spiska, pa se njegovo ime našlo u grupi potencijalnih rezervista. Razočarani vezista je ipak iz protesta odlučio da odbije da dođe na pripreme drugopozivaca i od tada ga nije bilo u nacionalnom timu. Iako je ovog proleća precrtan u Pari Sen Žermenu smilovali su se u Savezu i pozvali ga na razgovor na kome bi se pomirili...

Avaj, predsednik Saveza Noel Le Graet u intervjuu za RTL otkriva da sastanka na kraju nije bilo. ZbogVeronike naravno.

“Stupio sam u kontakt sa Adrijenom Rabioom, pošto sam hteo da porazgovaramo. Ali zvala me je njegova majka. Želela je da dođe sa njim. A ja sam želeo da se vidim nasamo. Onda je on odlučio da se sretnemo. Njegova majka je sve upropastila“, tvrdi Le Graet.

Nažalost, moramo da kažemo da mu verujemo, jer baš nedavno je u serijalu Football Leaks francuskiMediapart objavio tekst u kojem je opširno razglabao o svim Veronikinim gresima. Počevši još od prvog profesionalnog ugovora za njenog sina iz 2012. godine. Već u decembru iste godine Veronika je tražila da putuje sa ekipom na zimsku turneju uz obrazloženje da ostali igrači vode supruge i decu. Ona je želela da Adrijen vodi brata i majku. Klub je prihvatio, ali pod uslovom da ona sama snosi troškove putovanja što je toliko razljutilo Veroniku da je odmah zatražila transfer?! Samo šest meseci posle potpisivanja prvog profesionalnog ugovora.

PSŽ ju je tada glatko odbio i Rabioa poslao da se kali u Tuluzu, pa su uskoro i Ljubičasti mogli da shvate koliko naporna ume da bude Veronika. Ona je naime odmah od Tuluza zatražila dozvolu da prisustvuje svim sinovljevim treninzima. Odbijena je doduše. Trener Alen Kazanova je stavio veto na takav predlog. Iz vrlo mudrog razloga.

“Nisam želeo da dozvolim da mu bude neprijatno pored saigrača“.

Kad se Adrijen vratio u Pariz pokazalo se da Veronika ništa nije razumela. Štaviše, postala je samo još gora. Žalila se zbog toga što nije mogla da po klubu prati tada još maloletnog Adrijena, pa joj je tadašnji sportski direktor Leonardo čak dozvolio da ulazi u klupske prostorije. Ni to je nije umirilo. Ubrzo je prekoStefan Lorenci, sekretarice u Monaku, ponudila sina Kneževima?!

Kasnije je na red došla i Roma. Sve je bilo utanačeno s obzirom da je Adrijenu ugovor isticao 2015, a superagent Žorž Mendeš se ponudio da bude posrednik. Uspeo je i da ubedi Pari Sen Žermen da prihvati obeštećenje od 11.000.000 evra. Transfer se ipak nije realizovao. Zašto? Veronika je otišla na odmor i isključila telefon. U Romi su poludeli i od svega odustali.

Rabio je na kraju ipak potpisao novi ugovor, iako je dobio skoro duplo gore uslove od onih koje jeVeronika tražila. PSŽ je izgurao svoje kad ga je sklonio iz prvog tima. Ali je umeo i da ga nagradi za “ispravnu“ odluku. Samo za potpis dobio je 4.000.000 evra. U prvoj sezoni (2014/2015) bruto platu od 237.500 evra (otprilike duplo manje bi mu leglo), a zatim bi rasla sve do 285.000 mesečno u sezoni 2018/2019. Tu su i mesečni bonusi od do 15.000 evra za “ljubaznost“ i “primereno ponašanje“.

Ovog proleća tih bonusa neće biti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar