ХОРОР повреда: Крај сезоне за Нуркића!

Прелом обе кости потколенице – Нуркића чека дуга пауза! Кошаркаш Портланд Трејлблејзерса Јусуф Нуркић доживео је фрактуру, односно прелом, обе кости потклонице, саопштили су из НБА.  Кошаркаш Портланда претрпео је тешку повреду на мечу против Бруклина. Након операције следи дуг опоравак. УПОЗОРЕЊЕ: Видео узнемирујућег садржаја!

Кошарка 26.03.2019 | 18:45
ХОРОР повреда: Крај сезоне за Нуркића!
Центар Босне и Херцеговине играо је сјајан меч против Бруклина, али је у продужетку незгодно доскочио и кост је пукла.

Нуркића су одмах изнели са терена и одвезли у локалну болницу, након чега му је указана помоћ и саопштено да је дошло до прелома обе кости (тибиа и фибула).

Тибиа је кост која учествује у ношењу тежине тела и дебља је у свом дијаметру од фибуле, па сила која ломи тибију као дебљу, обично ломи и фибулу.

Сличне повреде доживељавали су кошаркаши Пол Џорџ и Гордон Хејворд и њихов опоравак трајао је око годину дана. Прогнозе још нема, али сезона за Нуркића је свакако готова, а видећемо када ће се вратити наредне такмичарске године.

Нуркић ове сезоне играо је најбољу кошарку у каријери, а просечно је бележио 15,6 поена, 10,4 скокова, 3,2 асистенције за 27 минута.

Дуел Портланда и Бруклина (148:144), који је решен у продужецима у ноћи између понедељка и уторка у НБА лиги обележила је тешка повреда играча Босне и Херцеговине Јусуфа Нуркића.

Центар Блејзерса незгодно је доскочио приликом борбе под кошем у покушају да постигне поен и том приликом му је пукла кост ноге. Призор је био језив за све присутне у дворани.

Поједини играчи ухватили су се за главу после лома ноге Нуркића, а после хитне медицинске помоћи која му је указана на терену и имобилизације, он је одмах превезен у болницу на операцију.

УПОЗОРЕЊЕ: ВИДЕО УЗНЕМИРУЈУЋЕГ САДРЖАЈА!



Тренер Портланда назвао је повреду Нуркића "разарајућом" и открио да се цео тим у тишини помолио за здравље саиграча у свлачионици после меча.

Блејзерси су у кратком саопштењу навели да је Нуркић претрпео сложени прелом и да је подвргнут хитној операцији.

"Након обављене хируршке интервенције биће познато колико ће Нуркић морати да одсуствује са терена. Једино што је сигурно је да Јусуф неће играти до краја сезоне",навео је клуб из Портланда.

Многи НБА играчи послали су путем друштвених мрежа подршку кошаркашу из БиХ и пожелели му брз оправак.

Изостанак Јусуфа Нуркића биће велики ударац за Блејзерсе, јер он игра најбољу сезону у НБА, у којој просечно бележи 15,6 поена, 10,4 скокова, 3,2 асистенције, 1,4 блокаде и украдену лоптупо мечу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар