HOROR povreda: Kraj sezone za Nurkića!

Prelom obe kosti potkolenice – Nurkića čeka duga pauza! Košarkaš Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić doživeo je frakturu, odnosno prelom, obe kosti potklonice, saopštili su iz NBA.  Košarkaš Portlanda pretrpeo je tešku povredu na meču protiv Bruklina. Nakon operacije sledi dug oporavak. UPOZORENJE: Video uznemirujućeg sadržaja!

Košarka 26.03.2019 | 18:45
HOROR povreda: Kraj sezone za Nurkića!
Centar Bosne i Hercegovine igrao je sjajan meč protiv Bruklina, ali je u produžetku nezgodno doskočio i kost je pukla.

Nurkića su odmah izneli sa terena i odvezli u lokalnu bolnicu, nakon čega mu je ukazana pomoć i saopšteno da je došlo do preloma obe kosti (tibia i fibula).

Tibia je kost koja učestvuje u nošenju težine tela i deblja je u svom dijametru od fibule, pa sila koja lomi tibiju kao deblju, obično lomi i fibulu.

Slične povrede doživeljavali su košarkaši Pol Džordž i Gordon Hejvord i njihov oporavak trajao je oko godinu dana. Prognoze još nema, ali sezona za Nurkića je svakako gotova, a videćemo kada će se vratiti naredne takmičarske godine.

Nurkić ove sezone igrao je najbolju košarku u karijeri, a prosečno je beležio 15,6 poena, 10,4 skokova, 3,2 asistencije za 27 minuta.

Duel Portlanda i Bruklina (148:144), koji je rešen u produžecima u noći između ponedeljka i utorka u NBA ligi obeležila je teška povreda igrača Bosne i Hercegovine Jusufa Nurkića.

Centar Blejzersa nezgodno je doskočio prilikom borbe pod košem u pokušaju da postigne poen i tom prilikom mu je pukla kost noge. Prizor je bio jeziv za sve prisutne u dvorani.

Pojedini igrači uhvatili su se za glavu posle loma noge Nurkića, a posle hitne medicinske pomoći koja mu je ukazana na terenu i imobilizacije, on je odmah prevezen u bolnicu na operaciju.

UPOZORENJE: VIDEO UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA!



Trener Portlanda nazvao je povredu Nurkića "razarajućom" i otkrio da se ceo tim u tišini pomolio za zdravlje saigrača u svlačionici posle meča.

Blejzersi su u kratkom saopštenju naveli da je Nurkić pretrpeo složeni prelom i da je podvrgnut hitnoj operaciji.

"Nakon obavljene hirurške intervencije biće poznato koliko će Nurkić morati da odsustvuje sa terena. Jedino što je sigurno je da Jusuf neće igrati do kraja sezone",naveo je klub iz Portlanda.

Mnogi NBA igrači poslali su putem društvenih mreža podršku košarkašu iz BiH i poželeli mu brz opravak.

Izostanak Jusufa Nurkića biće veliki udarac za Blejzerse, jer on igra najbolju sezonu u NBA, u kojoj prosečno beleži 15,6 poena, 10,4 skokova, 3,2 asistencije, 1,4 blokade i ukradenu loptupo meču.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar