Украјини одузимају бодове због Бразилца?!

Украјина је на терен против Луксембурга и Португала извела натурализованог Бразилца који, према писању португалских медија, није испунио услове да заигра за нову земљу. Због тога им пријети и одузимање бодова. . .  Компликације у групи где је Србија – Луксембург лидер, Португалу победа?! Фудбалска репрезентација Украјине могла би да буде кажњена од стране УЕФА због Бразилца Жуниора Мораеша.

Фудбал 26.03.2019 | 16:45
Украјини одузимају бодове због Бразилца?!
Украјина би могла да остане без бодова против Португала и Луксембурга!

Жуто-плави су ремизирали у Лисабону (0:0) и на једвите јаде побиједили Луксембург (2:1) за четири бода на старту квалификација и прво мјесто у групи у којој се такмичи и Србија, али им пријети велика опасност због техничке грешке Савеза.

Наиме, они би могли да остану без читавог плијена уколико се покаже да фудбалер Жуниор Мораеш није имао право наступа на поменутим мечевима.

У питању је нападач из Бразила који је добио пасош Украјине, али португалски медији пишу да нису испуњени сви услови из ФИФА статута о "натурализацији странаца".

Нападач Шахтјора је добио држављанство Украјине баш пред окупљање за нови циклус квалификација, али како није рођен у тој земљи, као ни његови родитељи, а ни баке ни деке, гледа се четврта ставка из ФИФА статута у којој пише да фудбалер мора да проведе пет узастопних година у истој земљи након 18. рођендана.

Укупно гледано, Жуниор Мораеш је провео шест година и девет мјесеци у Украјини, али не и у континуитету пошто је ишао на позајмице у Кину, док је на кратко заиграо и у Бугарској за ЦСКА из Софије.

Ако се гледа најдужи период у ком је континуирано био у Украјини - то је четири године и седам мјесеци, дакле мало "краће" од прописаног.

Због свега тога у Украјини постоји страх да би послије два меча у квалификацијама за Европско првенство могли да имају НУЛА бодова, што је свакако добра вијест за Србију која је у Лисабону освојила први бод, а управо у Кијеву гостује 7. јуна.

Украјински новинари пишу и да је Жуниор Мораеш држављанство добио под мистериозним околностима и да заправо нико није сигуран како се то десило.

Иначе, Мораеш је одиграо 15 минута у сусрету против Португала и читав меч против Луксембуржана, али је општа оцјена да је био далеко испод нивоа игара у Шахтјору, што и не чуди када није довољно уигран са својим "земљацима".

Ове сезоне бриљира у дресу Шахтјора и дао је 20 голова на 28 мечева...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

киза

26.03.2019 16:58

Колико ја видим гурају Португалију иако ниста нису показали на прве две утакмице. Пара врти где бургија неце

ОДГОВОРИТЕ