Тадић о Пепеу: Бруталан старт!

Српски фудбалер Душан Тадић рекао је да је бод против Португала веома битан и да је његова екипа наградјена због велике жеље.  Тадић: Награђени смо бодом, а да смо били мирнији. . .  Душан Тадић био је један од најбољих у тиму Србије против Португала на почетку квалификација за Европско првенство 2020. године.  Јунак Тадић: Хтео сам да попијем нешто против болова! “Плашио сам се да ћу морати да изађем, боље је све то било када ми се нога охладила”, додао је суперстар Ајакса.

Фудбал 26.03.2019 | 12:45
Тадић о Пепеу: Бруталан старт!
"Жеља је била веома велика и награда је стигла. Веома битан бод. Било би другачије да нам нису дали гол, а ми смо имали ситуације када смо могли да решимо", рекао је Тадић новинарима касно синоћ у Лисабону.

Србија је квалификације за Европско првенство почела резултатом 1:1 са Португалом.

"Била је тешка утакмица. Имали смо пар ситуација у првом полувремену да их угрозимо, дамо други гол. Друго полувреме смо се несвесно мало више повукли него што је требало. Требало је да будемо смиренији, они су доминирали", казао је Тадић.

Португал се жалио на суђење.

"Шимон Марчињак је један од најбољих судија на свету. Мислим да је судио супер, 100 одсто му верујем", рекао је Тадић.

Тадић је крајем првог полувремена добио јак ударац у ногу од Пепеа.

"Баш ме је ударио. Бруталан старт, али битно да није ништа, надам се да није. Биће океј", рекао је Тадић.

Србија сада има бод из једне утакмице, а Украјина и Португал после два сусрета четири односно два бода.

"Украјина је добра екипа, између њих, Португала и нас ће бити борба", навео је фудбалер холандског Ајакса.

Наредни ривал Србији биће Украјина, у јуну у Кијеву.

Душан Тадић блиста ове сезоне у дресу Ајакса, а у истим играма наставио је и у дресу репрезентације. Није га било у Волфсбургу против Немаца, опоравио се за Португал и био један од најбољих у ремију "орлова" (1:1) против фаворита групе.

Тадић је одличну партију крунисао голом из пенала већ у седмом минуту. 

"Гостовао сам на Да Лужу са Ајаксом, одиграо 1:1 и постигао гол. И са репрезентацијом ми је био срећан, али битно је да је екипа извукла реми."

Србија је играла врло добро у првом полувремену, али је, исто као пре неколико дана у Немачкој, доживела пад у наставку.

"Мислим да смо се превише повукли, да смо играли дуге лопте на Митра (Митровића прим.аут), требало је да их мало 'извучемо' и да из тога правимо игру. Не знам да ли је то страх због резултата и тог гола који смо примили. Има доста ствари да се коригује, да их нема, ми бисмо победили", рекао је Тадић.

Српски репрезентативац је новинарима рекао да су се "орлови" у Лисабону несвесно повукла.

"Несвесно смо се много вратили, да смо у другом делу били мирнији у неким ситуацијама, ми бисмо их угрозили. На томе морамо да радимо, да будемо мирнији и да доносимо праве одлуке."

Гол Португала?

"Били смо конфузни, нико није знао ко ће да га преузме. Морали смо да изађемо раније у шут. Било је још неколико ситуација… То је зато што смо се превише повукли. 'Вртели су лопту по неколико минута и нормално је да играч остане сам." 

Пепе је у једном дуелу преоштро стартова, чак је у први мах деловало да се Тадић повредио.

"Он је такав играч, један од најбољих дефанзиваца. Надам се да није ништа, а на ударце сам навикао."

"Јако битан бод, да смо били мирнији можда бисмо постигли тај други гол и све би било другачије. Португал нас је притиснуо у другом полувремену, заслужено је освојио бод, а могли су можда и до победе. Јако добро смо се борили и награђени смо бодом."

На питање да ли је кључ квалификација против Украјине, фудбалер Ајакса је одговорио: "Битно је да се не губи против највећих ривала – Португала и Украјине, а било би супер да их добијемо неку утакмицу. Има још пуно да се игра".

Португал је из две утакмице на свом терену освојио два бода.

"Мислим да су најбољи у групи и да њих чињеница да су узели два бода неће спутати. У питању су зрели и искусни играчи. Није им пријатно, али ће они против нас у Србији и у Украјини играти на победу."

Тадић је после меча разменио неколико речи и са Роналдом, који је због повреде морао да напусти терен још у првом полувремену.

"Попричали смо мало, рекао ми је да је био пенал за Португал. Пожелео сам му да се опорави, али тек после нашег двомеча у Лиги шампиона. Додао је да се видимо ускоро", пренео је занимљивост Душан Тадић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар