Tadić o Pepeu: Brutalan start!

Srpski fudbaler Dušan Tadić rekao je da je bod protiv Portugala veoma bitan i da je njegova ekipa nagradjena zbog velike želje.  Tadić: Nagrađeni smo bodom, a da smo bili mirniji. . .  Dušan Tadić bio je jedan od najboljih u timu Srbije protiv Portugala na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.  Junak Tadić: Hteo sam da popijem nešto protiv bolova! “Plašio sam se da ću morati da izađem, bolje je sve to bilo kada mi se noga ohladila”, dodao je superstar Ajaksa.

Fudbal 26.03.2019 | 12:45
Tadić o Pepeu: Brutalan start!
"Želja je bila veoma velika i nagrada je stigla. Veoma bitan bod. Bilo bi drugačije da nam nisu dali gol, a mi smo imali situacije kada smo mogli da rešimo", rekao je Tadić novinarima kasno sinoć u Lisabonu.

Srbija je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počela rezultatom 1:1 sa Portugalom.

"Bila je teška utakmica. Imali smo par situacija u prvom poluvremenu da ih ugrozimo, damo drugi gol. Drugo poluvreme smo se nesvesno malo više povukli nego što je trebalo. Trebalo je da budemo smireniji, oni su dominirali", kazao je Tadić.

Portugal se žalio na suđenje.

"Šimon Marčinjak je jedan od najboljih sudija na svetu. Mislim da je sudio super, 100 odsto mu verujem", rekao je Tadić.

Tadić je krajem prvog poluvremena dobio jak udarac u nogu od Pepea.

"Baš me je udario. Brutalan start, ali bitno da nije ništa, nadam se da nije. Biće okej", rekao je Tadić.

Srbija sada ima bod iz jedne utakmice, a Ukrajina i Portugal posle dva susreta četiri odnosno dva boda.

"Ukrajina je dobra ekipa, između njih, Portugala i nas će biti borba", naveo je fudbaler holandskog Ajaksa.

Naredni rival Srbiji biće Ukrajina, u junu u Kijevu.

Dušan Tadić blista ove sezone u dresu Ajaksa, a u istim igrama nastavio je i u dresu reprezentacije. Nije ga bilo u Volfsburgu protiv Nemaca, oporavio se za Portugal i bio jedan od najboljih u remiju "orlova" (1:1) protiv favorita grupe.

Tadić je odličnu partiju krunisao golom iz penala već u sedmom minutu. 

"Gostovao sam na Da Lužu sa Ajaksom, odigrao 1:1 i postigao gol. I sa reprezentacijom mi je bio srećan, ali bitno je da je ekipa izvukla remi."

Srbija je igrala vrlo dobro u prvom poluvremenu, ali je, isto kao pre nekoliko dana u Nemačkoj, doživela pad u nastavku.

"Mislim da smo se previše povukli, da smo igrali duge lopte na Mitra (Mitrovića prim.aut), trebalo je da ih malo 'izvučemo' i da iz toga pravimo igru. Ne znam da li je to strah zbog rezultata i tog gola koji smo primili. Ima dosta stvari da se koriguje, da ih nema, mi bismo pobedili", rekao je Tadić.

Srpski reprezentativac je novinarima rekao da su se "orlovi" u Lisabonu nesvesno povukla.

"Nesvesno smo se mnogo vratili, da smo u drugom delu bili mirniji u nekim situacijama, mi bismo ih ugrozili. Na tome moramo da radimo, da budemo mirniji i da donosimo prave odluke."

Gol Portugala?

"Bili smo konfuzni, niko nije znao ko će da ga preuzme. Morali smo da izađemo ranije u šut. Bilo je još nekoliko situacija… To je zato što smo se previše povukli. 'Vrteli su loptu po nekoliko minuta i normalno je da igrač ostane sam." 

Pepe je u jednom duelu preoštro startova, čak je u prvi mah delovalo da se Tadić povredio.

"On je takav igrač, jedan od najboljih defanzivaca. Nadam se da nije ništa, a na udarce sam navikao."

"Jako bitan bod, da smo bili mirniji možda bismo postigli taj drugi gol i sve bi bilo drugačije. Portugal nas je pritisnuo u drugom poluvremenu, zasluženo je osvojio bod, a mogli su možda i do pobede. Jako dobro smo se borili i nagrađeni smo bodom."

Na pitanje da li je ključ kvalifikacija protiv Ukrajine, fudbaler Ajaksa je odgovorio: "Bitno je da se ne gubi protiv najvećih rivala – Portugala i Ukrajine, a bilo bi super da ih dobijemo neku utakmicu. Ima još puno da se igra".

Portugal je iz dve utakmice na svom terenu osvojio dva boda.

"Mislim da su najbolji u grupi i da njih činjenica da su uzeli dva boda neće sputati. U pitanju su zreli i iskusni igrači. Nije im prijatno, ali će oni protiv nas u Srbiji i u Ukrajini igrati na pobedu."

Tadić je posle meča razmenio nekoliko reči i sa Ronaldom, koji je zbog povrede morao da napusti teren još u prvom poluvremenu.

"Popričali smo malo, rekao mi je da je bio penal za Portugal. Poželeo sam mu da se oporavi, ali tek posle našeg dvomeča u Ligi šampiona. Dodao je da se vidimo uskoro", preneo je zanimljivost Dušan Tadić.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar