Десет година пропуштених шанси

Данас се навршава десет година од како је Валентин Инцко ступио на дужност високог представника у БиХ и, нажалост, не постоји ништа на чему му се може честитати, осим да му се пожели да што прије напусти БиХ, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.  

Република Српска 26.03.2019 | 11:10
Десет година пропуштених шанси
– Десет година Инцковог мандата можемо описати једино као десет година пропуштене шансе да БиХ постане нормално друштво на било који начин – рекао је Ковачевић.

Он је подјетио да је у тих десет година у БиХ одржано чак пет избора и да су политичари у БиХ морали пет пута да траже повјерење грађана на изборима. 

– За то вријеме Инцко је без полагања рачуна било коме примао огроман новац искључиво за наношење штете БиХ. Став СНСД-а је да је крајње вријеме да високи представник оде из БиХ и да БиХ добије прилику да одлучује сама о себи – нагласио је Ковачевић.

Амбасадори Управног одбора Савјета за спровођење мира именовали су Инцка за високог представника у БиХ 13. марта 2009. године, а он је дужност преузео 26. марта 2009. године.

Инцко је аустријски дипломата, а на позицији високог представника у БиХ наслиједио је словачког дипломату Мирослава Лајчака.

(Срна)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

да

26.03.2019 10:13

Ја би рекао тридесет година пропустених санси пријатељу .Направили сте од нас задњи гето Европе ,нацијоналисти проклети .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј Лагумдзијиног

26.03.2019 10:28

па није вам нико бранио да повецате плате а мање крадете.Пуно би боље било за све да вам је Инцко забранио рад,свим у СНСД пре 10 гидина.Било би за све боље

Name

Ма немој ви би сте направили рај на Земљи

26.03.2019 10:36

По прици овог срафцица из организоване криминалне групе - СНСД требао је Инцко да пита Додика како да располазе својим новцем или јос боље да Додику плаца рекет.

Name

Освит

26.03.2019 11:04

Браво за коментар

Name

А ти ли си

26.03.2019 11:20

Када видим ко о томе прича,ти који си ставио статус умјесто Република Српска док си би у СДП Република Српска ти да причаш,управо твој шеф нас је вратио у камнео доба,Херцеговина туца камен,регије Подкозарије и Бирач сте убили приватизацијлом Љубије и Алумине а Бањалуку срозали на само дно правде,закона,вјере и образа.Цијели свијет пише о убиству Давида,нашег ђакца,од стране актуелене власти и њеног миниостарста унутрашњиг послова,о Додику и Лукача.не може Инцко донијети ОБРАЗ,ВЈЕРУ,МОРАЛ,ПРАВДУ,ЗАКОН,све оно што је нас Србе красило вијековима,све оно што нам је донијео твој Рудоња и његова клика,заједно са тобом.Ти да причаш а сам си изјавио РЕПУБЛИКА СРПСКА,дао си нешто за њу јел,крв,оца,сина,дијелове тијела.НИШТА ни ти ни рудоња.Ћаћа не дај се,хвала ти што си нам свима очи отворио.Правда за Давида.

Name

Српски Рамбо

26.03.2019 11:29

Битно је да твој "велики сеф" , братија око њега, и сви ви са "правим" странацким цланским картама нисте губили сансе и прилике... , сто реце професор Вуковић Ђорђе магарци јос њацу- када ће да утихну...

Name

Ма шта вас брига

26.03.2019 11:32

Ма шта вас брига,можете рећи и да је млијеко црно,вас и онако гласају ови условљени са заврнутим рукама из леђа,државни ухљеби,глупани који вјерује да је земља равна плоча ако то Додик каже и мртви.Мртви су вам сигурица,од ових осталих моћда се по неко и предомисли,ал мртви никада.

Name

И са Инцком и без Инцка исто нам се писе

26.03.2019 10:15

И реце то портпарол тоталитарног лоповског резима који је поробио властити народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брига вас за градјане или Цуг нас насусњи

26.03.2019 10:27

"Он је подјетио да је у тих десет година у БиХ одржано чак пет избора и да су политичари у БиХ морали пет пута да траже повјерење грађана на изборима". Коментар: То је нароцито теско падало владајуцој гарнитури која је цак пет пута морала да фалсификује изборе и краде те исте градјане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

26.03.2019 10:28

Требо си ти би урадио велике ствари па ко овде нешто у нереду мозе урадити полтронцино обицна типично наше водјење политике да ми шеф да похвалу он прица кроз мене ја сам његов мегафон

ОДГОВОРИТЕ
Name

епп

26.03.2019 11:09

"За то вријеме Инцко је без полагања рачуна било коме примао огроман новац," ..Ко о чему оно главни режимски јастреб о новцу, иза Инцка стоји најбогатији дио свијета, његова плата у односу на Европу је тако мизерна да је то неописиво, осврни се портпаролу на глуматање твог шефа и изигравање неке битне политичке фигуре у светским оквирима, осврни се портпаролу на невиђену бахатост режима, на скупоцјене аутомобиле, свите некаквих савјетника, стотине ухљеба који су сврха самим себи, осврни се портпаролу на хеликоптере, авине, камионе...осврни се на биједу и сиротињу коју је твој режим створио. Ти јефтину демагогију можеш причато свој неписменој бирачкој бази са по два зуба у глави. "Високи представник" је анекс, дио дејтонског мировног споразума, Европа и свијет ће бити јо 100 година у БиХ и нека ће, мени не сметају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

26.03.2019 11:39

Браво за коментар,е добро си написао и стојим иза сваке ријеци. А тек оно ПОРТПАРОЛ владајуће странке,погледајте ову сељацину. Инцко је за тебе дрзавник високог ранга.

Name

Дрс

26.03.2019 11:32

Ковачевићу теби желим да што прије напустиш РС и да такви као ти сјаше с леђа народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последња шанса

26.03.2019 11:55

.....да се ти и твоја бандитска власт дозове памети. Уствари, нема више шанси. Све сте их прокоцксли и народ РС у црно завили. Какав Инцко какви бакрачи. Снсд секта је највећа пошаст РС и након вас це се говорити само - била једном једна земља коју је опљачкао и докрајчио Додик са својом бандитском братијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

26.03.2019 15:34

Исто се може рећи и за владавину СНСД,да је само земљу довео у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ