Deset godina propuštenih šansi

Danas se navršava deset godina od kako je Valentin Incko stupio na dužnost visokog predstavnika u BiH i, nažalost, ne postoji ništa na čemu mu se može čestitati, osim da mu se poželi da što prije napusti BiH, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.  

Republika Srpska 26.03.2019 | 11:10
Deset godina propuštenih šansi
– Deset godina Inckovog mandata možemo opisati jedino kao deset godina propuštene šanse da BiH postane normalno društvo na bilo koji način – rekao je Kovačević.

On je podjetio da je u tih deset godina u BiH održano čak pet izbora i da su političari u BiH morali pet puta da traže povjerenje građana na izborima. 

– Za to vrijeme Incko je bez polaganja računa bilo kome primao ogroman novac isključivo za nanošenje štete BiH. Stav SNSD-a je da je krajnje vrijeme da visoki predstavnik ode iz BiH i da BiH dobije priliku da odlučuje sama o sebi – naglasio je Kovačević.

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira imenovali su Incka za visokog predstavnika u BiH 13. marta 2009. godine, a on je dužnost preuzeo 26. marta 2009. godine.

Incko je austrijski diplomata, a na poziciji visokog predstavnika u BiH naslijedio je slovačkog diplomatu Miroslava Lajčaka.

(Srna)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

da

26.03.2019 10:13

Ja bi rekao trideset godina propustenih sansi prijatelju .Napravili ste od nas zadnji geto Evrope ,nacijonalisti prokleti .

ODGOVORITE
Name

Cuj Lagumdzijinog

26.03.2019 10:28

pa nije vam niko branio da povecate plate a manje kradete.Puno bi bolje bilo za sve da vam je Incko zabranio rad,svim u SNSD pre 10 gidina.Bilo bi za sve bolje

Name

Ma nemoj vi bi ste napravili raj na Zemlji

26.03.2019 10:36

Po prici ovog srafcica iz organizovane kriminalne grupe - SNSD trebao je Incko da pita Dodika kako da raspolaze svojim novcem ili jos bolje da Dodiku placa reket.

Name

Osvit

26.03.2019 11:04

Bravo za komentar

Name

A ti li si

26.03.2019 11:20

Kada vidim ko o tome priča,ti koji si stavio status umjesto Republika Srpska dok si bi u SDP Republika Srpska ti da pričaš,upravo tvoj šef nas je vratio u kamneo doba,Hercegovina tuca kamen,regije Podkozarije i Birač ste ubili privatizacijlom Ljubije i Alumine a Banjaluku srozali na samo dno pravde,zakona,vjere i obraza.Cijeli svijet piše o ubistvu Davida,našeg đakca,od strane aktuelene vlasti i njenog miniostarsta unutrašnjig poslova,o Dodiku i Lukača.ne može Incko donijeti OBRAZ,VJERU,MORAL,PRAVDU,ZAKON,sve ono što je nas Srbe krasilo vijekovima,sve ono što nam je donijeo tvoj Rudonja i njegova klika,zajedno sa tobom.Ti da pričaš a sam si izjavio REPUBLIKA SRPSKA,dao si nešto za nju jel,krv,oca,sina,dijelove tijela.NIŠTA ni ti ni rudonja.Ćaća ne daj se,hvala ti što si nam svima oči otvorio.Pravda za Davida.

Name

Srpski Rambo

26.03.2019 11:29

Bitno je da tvoj "veliki sef" , bratija oko njega, i svi vi sa "pravim" stranackim clanskim kartama niste gubili sanse i prilike... , sto rece profesor Vuković Đorđe magarci jos njacu- kada će da utihnu...

Name

Ma šta vas briga

26.03.2019 11:32

Ma šta vas briga,možete reći i da je mlijeko crno,vas i onako glasaju ovi uslovljeni sa zavrnutim rukama iz leđa,državni uhljebi,glupani koji vjeruje da je zemlja ravna ploča ako to Dodik kaže i mrtvi.Mrtvi su vam sigurica,od ovih ostalih moćda se po neko i predomisli,al mrtvi nikada.

Name

I sa Inckom i bez Incka isto nam se pise

26.03.2019 10:15

I rece to portparol totalitarnog lopovskog rezima koji je porobio vlastiti narod.

ODGOVORITE
Name

Briga vas za gradjane ili Cug nas nasusnji

26.03.2019 10:27

"On je podjetio da je u tih deset godina u BiH održano čak pet izbora i da su političari u BiH morali pet puta da traže povjerenje građana na izborima". Komentar: To je narocito tesko padalo vladajucoj garnituri koja je cak pet puta morala da falsifikuje izbore i krade te iste gradjane.

ODGOVORITE
Name

Mali

26.03.2019 10:28

Trebo si ti bi uradio velike stvari pa ko ovde nešto u neredu moze uraditi poltroncino obicna tipično naše vodjenje politike da mi šef da pohvalu on prica kroz mene ja sam njegov megafon

ODGOVORITE
Name

epp

26.03.2019 11:09

"Za to vrijeme Incko je bez polaganja računa bilo kome primao ogroman novac," ..Ko o čemu ono glavni režimski jastreb o novcu, iza Incka stoji najbogatiji dio svijeta, njegova plata u odnosu na Evropu je tako mizerna da je to neopisivo, osvrni se portparolu na glumatanje tvog šefa i izigravanje neke bitne političke figure u svetskim okvirima, osvrni se portparolu na neviđenu bahatost režima, na skupocjene automobile, svite nekakvih savjetnika, stotine uhljeba koji su svrha samim sebi, osvrni se portparolu na helikoptere, avine, kamione...osvrni se na bijedu i sirotinju koju je tvoj režim stvorio. Ti jeftinu demagogiju možeš pričato svoj nepismenoj biračkoj bazi sa po dva zuba u glavi. "Visoki predstavnik" je aneks, dio dejtonskog mirovnog sporazuma, Evropa i svijet će biti jo 100 godina u BiH i neka će, meni ne smetaju.

ODGOVORITE
Name

Re:

26.03.2019 11:39

Bravo za komentar,e dobro si napisao i stojim iza svake rijeci. A tek ono PORTPAROL vladajuće stranke,pogledajte ovu seljacinu. Incko je za tebe drzavnik visokog ranga.

Name

Drs

26.03.2019 11:32

Kovačeviću tebi želim da što prije napustiš RS i da takvi kao ti sjaše s leđa naroda.

ODGOVORITE
Name

Poslednja šansa

26.03.2019 11:55

.....da se ti i tvoja banditska vlast dozove pameti. Ustvari, nema više šansi. Sve ste ih prokocksli i narod RS u crno zavili. Kakav Incko kakvi bakrači. Snsd sekta je najveća pošast RS i nakon vas ce se govoriti samo - bila jednom jedna zemlja koju je opljačkao i dokrajčio Dodik sa svojom banditskom bratijom

ODGOVORITE
Name

Luka

26.03.2019 15:34

Isto se može reći i za vladavinu SNSD,da je samo zemlju doveo u propast.

ODGOVORITE