Језива повреда Јусуфа Нуркића, Букер бројао до 59!

Молитве за Нуркића – стравичан прелом ноге центра БиХ! Кошаркаш Портланд Трејлблејзерса, Јусуф Нуркић, доживео је тешку повреду леве ноге и за њега је ова сезона готова.  Тешка повреда сјајног Нуркића и Букерових 59! Бобан Марјановић солидан у поразу Филе. Одлична рола Вучевића и крај сезоне за Јусуфа Нуркића. Девин Букер постигао две трећине поена за Финикс.

Кошарка 26.03.2019 | 11:30
Језива повреда Јусуфа Нуркића, Букер бројао до 59!
Центар Босне и Херцеговине играо је феноменалну утакмицу против Бруклина, али је у продужетку лоше наскочио и кост је пукла.

Нуркић је доживео једну од најтежих повреда у последњих неколико година и спада у ранг оне коју је претрпео бек Бостона Гордон Хејворд.

Колико је застрашујућа повреда била говори то да су кошаркаши на оба краја терена били, мало је рећи, затечени и у шоку. "Босанској звери" брзо су стигле подршке широм НБА лиге и сви се надају да ће се на терен вратити јачи него икад.

Нуркић је за 34 минута остварио учинак од 32 поена, 16 скокова, пет асистенција и четири блокаде. До сада је играо најбољу сезону у каријери и веома је тужно што је доживео овако тешку повреду.

Јусуф је брзо изнет с носилима и пребачен је у локалну болницу. Тренер Портланда Тери Стотс рекао је да је ово веома разарајући тренутак за његову екипу.

Упозоравамо да је видео узнемирујући.



Каква кошмарна ноћ за репрезентативца Босне И Херцеговине Јусуфа Нуркића! Некадашњи центар Цедевите пружио је фантастичну партију у победи Портланда над Бруклином после продужетка (148:144), али неће по добром памтити синоћни меч.

Језиву повреду доживео је Јусуф Нуркић нешто више од два минута до краја другог продужетка. Покушао је снажни центар да исправи промашај једног од саиграча, али је у доскоку незгодно нагазио. Одмах се видело да је реч о тежој повреди, пошто је Нуркић на носилама изнет из дворане. Добио је подршку навијача и саиграча, свима у глави су биле језиве сцене.

Пре него што се повредио, Нуркић је одиграо фантастично, остваривши учинак од 32 поена, 16 скокова, пет асистенција, две украдене лопте, четири блокаде.

Портланд је на крају славио 148:144 после два продужетка. Поред Нуркића, одличан је био и Демијен Лилард са 31 поеном и 12 асистенција.

Овом победом Блејзерси су осигурали учешће у плеј-офу. Велике заслуге за то има и Нуркић, који је играо најбољу сезону у каријери.

Никола Вучевић блистао је у дресу Орланда у победи свог тима против Филаделфије – 119:98.

Црногорац је убацио 28 поена, а дабл-дабл учинак употпунио је са 11 скокова. Вучевић је био један од најбољих на терену, док је центар Филаделфије Бобан Марјановић оставио солидан утисак, с обзиром на то колико је времена провео на паркету.

Српски кошаркаш је за девет минута имао по шест поена и скокова. Најбољи у Филаделфији био је Џоел Ембид са 20 поена и 10 ухваћених лопти под оба обруча. Врло добру партију пружио је Француз Еван Фурније, који је за победнички тим постигао 24 поена и уписао седам асистенција.

Скоро 300 поена забележено је након 52 минута игре у Портланду. Блејзерси су после два продужетка победили Бруклин 148:144. До 46 победе у сезони Портланд је стигао захваљујући одличном Јусуфу Нуркићу, који је стао на 32 поена, 16 скокова и пет асистенција.

Али, претходну ноћ Нуркић неће памтити по лепом. У другој половини другог продужетка центар Портланда је доживео тежу повреду леве ноге и за њега је сезона завршена. Самим тим, шансе Блејзерса у плеј-офу су знатно смањене, јер је Босанац играо сезону каријере, бележивши просечно 15,4 поена, 10,3 скока и 1,4 блокаде по утакмици.



Демиан Лиларад је у победи домаћег тима уписао 31 поен, шест скокова и чак 12 асистенција. Дианђело Расел је код Нетса имао најбољи учинак и био први стрелац меча са 39 поена.

Јута је прегазила слабашни Финикс, а остаће упамћено да је од 92 поена Санса Девин Букер постигао чак 59! Односно, остатак екипе је за 48 минута да 33 поена, скоро дупло мање од најбољег играча.



Џезери су победили 125:92. Код домаћина се истакао Руби Гобер – 27 поена и 10 асистенција.

Мемфис је 30. победу у сезони остварио против Оклахоме 115:103.

НБА РЕЗУЛТАТИ

Орландо – Филаделфија 119:98
/Вучевић 28 – Ембид 20/

Мемфис – Оклахома 115:103
/Кабокло 24 – Џорџ 30/

Јута – Финикс 125:92
/Гобер 27 – Букер 59/

Портланд – Бруклин 148:144 продужеци
/Нуркић 32 – Расел 39/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар