Jeziva povreda Jusufa Nurkića, Buker brojao do 59!

Molitve za Nurkića – stravičan prelom noge centra BiH! Košarkaš Portland Trejlblejzersa, Jusuf Nurkić, doživeo je tešku povredu leve noge i za njega je ova sezona gotova.  Teška povreda sjajnog Nurkića i Bukerovih 59! Boban Marjanović solidan u porazu File. Odlična rola Vučevića i kraj sezone za Jusufa Nurkića. Devin Buker postigao dve trećine poena za Finiks.

Košarka 26.03.2019 | 11:30
Jeziva povreda Jusufa Nurkića, Buker brojao do 59!
Centar Bosne i Hercegovine igrao je fenomenalnu utakmicu protiv Bruklina, ali je u produžetku loše naskočio i kost je pukla.

Nurkić je doživeo jednu od najtežih povreda u poslednjih nekoliko godina i spada u rang one koju je pretrpeo bek Bostona Gordon Hejvord.

Koliko je zastrašujuća povreda bila govori to da su košarkaši na oba kraja terena bili, malo je reći, zatečeni i u šoku. "Bosanskoj zveri" brzo su stigle podrške širom NBA lige i svi se nadaju da će se na teren vratiti jači nego ikad.

Nurkić je za 34 minuta ostvario učinak od 32 poena, 16 skokova, pet asistencija i četiri blokade. Do sada je igrao najbolju sezonu u karijeri i veoma je tužno što je doživeo ovako tešku povredu.

Jusuf je brzo iznet s nosilima i prebačen je u lokalnu bolnicu. Trener Portlanda Teri Stots rekao je da je ovo veoma razarajući trenutak za njegovu ekipu.

Upozoravamo da je video uznemirujući.



Kakva košmarna noć za reprezentativca Bosne I Hercegovine Jusufa Nurkića! Nekadašnji centar Cedevite pružio je fantastičnu partiju u pobedi Portlanda nad Bruklinom posle produžetka (148:144), ali neće po dobrom pamtiti sinoćni meč.

Jezivu povredu doživeo je Jusuf Nurkić nešto više od dva minuta do kraja drugog produžetka. Pokušao je snažni centar da ispravi promašaj jednog od saigrača, ali je u doskoku nezgodno nagazio. Odmah se videlo da je reč o težoj povredi, pošto je Nurkić na nosilama iznet iz dvorane. Dobio je podršku navijača i saigrača, svima u glavi su bile jezive scene.

Pre nego što se povredio, Nurkić je odigrao fantastično, ostvarivši učinak od 32 poena, 16 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte, četiri blokade.

Portland je na kraju slavio 148:144 posle dva produžetka. Pored Nurkića, odličan je bio i Demijen Lilard sa 31 poenom i 12 asistencija.

Ovom pobedom Blejzersi su osigurali učešće u plej-ofu. Velike zasluge za to ima i Nurkić, koji je igrao najbolju sezonu u karijeri.

Nikola Vučević blistao je u dresu Orlanda u pobedi svog tima protiv Filadelfije – 119:98.

Crnogorac je ubacio 28 poena, a dabl-dabl učinak upotpunio je sa 11 skokova. Vučević je bio jedan od najboljih na terenu, dok je centar Filadelfije Boban Marjanović ostavio solidan utisak, s obzirom na to koliko je vremena proveo na parketu.

Srpski košarkaš je za devet minuta imao po šest poena i skokova. Najbolji u Filadelfiji bio je Džoel Embid sa 20 poena i 10 uhvaćenih lopti pod oba obruča. Vrlo dobru partiju pružio je Francuz Evan Furnije, koji je za pobednički tim postigao 24 poena i upisao sedam asistencija.

Skoro 300 poena zabeleženo je nakon 52 minuta igre u Portlandu. Blejzersi su posle dva produžetka pobedili Bruklin 148:144. Do 46 pobede u sezoni Portland je stigao zahvaljujući odličnom Jusufu Nurkiću, koji je stao na 32 poena, 16 skokova i pet asistencija.

Ali, prethodnu noć Nurkić neće pamtiti po lepom. U drugoj polovini drugog produžetka centar Portlanda je doživeo težu povredu leve noge i za njega je sezona završena. Samim tim, šanse Blejzersa u plej-ofu su znatno smanjene, jer je Bosanac igrao sezonu karijere, beleživši prosečno 15,4 poena, 10,3 skoka i 1,4 blokade po utakmici.



Demian Lilarad je u pobedi domaćeg tima upisao 31 poen, šest skokova i čak 12 asistencija. Dianđelo Rasel je kod Netsa imao najbolji učinak i bio prvi strelac meča sa 39 poena.

Juta je pregazila slabašni Finiks, a ostaće upamćeno da je od 92 poena Sansa Devin Buker postigao čak 59! Odnosno, ostatak ekipe je za 48 minuta da 33 poena, skoro duplo manje od najboljeg igrača.



Džezeri su pobedili 125:92. Kod domaćina se istakao Rubi Gober – 27 poena i 10 asistencija.

Memfis je 30. pobedu u sezoni ostvario protiv Oklahome 115:103.

NBA REZULTATI

Orlando – Filadelfija 119:98
/Vučević 28 – Embid 20/

Memfis – Oklahoma 115:103
/Kaboklo 24 – Džordž 30/

Juta – Finiks 125:92
/Gober 27 – Buker 59/

Portland – Bruklin 148:144 produžeci
/Nurkić 32 – Rasel 39/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar