Почела истрага о несрећи у руднику

Поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бијељина Мира Медић изјавила је данас Срни да је покренута истрага и да се још прикупљају подаци о рударској несрећи у јами "Браћан" код Сребренице у којој су погинули рудари Славиша Жугић /44/ и Бранислав Остојић /30/.

Република Српска 26.03.2019 | 09:08
Почела истрага о несрећи у руднику
Медићева каже да је полиција обавила увиђај, инспектори извршили контролу на лицу мјеста и да је познато да се земља обрушила на рударе који су радили на утврђивању подграда.

Она наводи да је истрага тек почела и када буду прибављени сви неопходни елементи и утврђене чињенице које су довеле до несреће, одлучиће се да ли ће бити покренут кривични поступак.

"О томе је рано говорити јер је тек започет поступак утврђивања да ли је било пропуста у раду, има ли елемената кривичног дјела и ко је, евентуално, одговоран да би се на основу тих сазнања и оцјена донијела одлука о покретању кривичног поступка", рекла је Медићева.

Рудари Славиша Жугић из Милића и Бранислав Остојић из Зворника погинули су у петак, 22. марта, у руднику боксита "Браћан", који се налази на подручју општине Сребреница, када се на њих обрушила већа количина материјала из кровног дијела припремног ходника. 

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Милицанин

26.03.2019 09:02

Испитајте Рајка Дукица и Драгана Симица криминалце и лопове нај веце у милицима краду руду и мјесто целицних ствљали металне подграде у јаму

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милицанин

26.03.2019 09:05

ЈЕДИНИ ВУКАНОВИЦ ОБЈАСНИО КО ЈЕ ОДГОВОРАН И ИМЕНОВАО РАЈКА ДУКИЦА КАО КРИВЦА ПРИЦИТАЈТЕ ТЕКСТ : хттп://небојсавукановиц.инфо/рудари-на-вријеме-упозоравали-дукиц-их-игнорисао/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мадзар

26.03.2019 09:33

Нека тузилац просири истрагу и ухапси одговрне за : 1.Покусај убиатва професора Младена Мимица, цитави Милици знају да је убиство наредио Рајко Дукиц, изврсио га Кандиц Милутин познатији под надимком Циго и прикривац убиства Момир Лазаревиц - глупан. Циго је и даље Рајкова прва батина и први пендрек предузеца. Лазо је нацелник опстине вољом Дукица. 2. Убиство пјесака у насељеном мјесту Дрињаца. Рајко је тад мортус пијан убио старца од 81 годину. То убиство је затаскано уз помоц полиције тацније ондасњег нацелника Мане Дјурица који је близак сарадник Дукица годинама. Полиција је помјерила знакове, тацније саобрацајни знак је помјерао Слависа Јуросевиц звани Белкан а ципеле убијеног покојника склонио је Радомир Пантиц звани Расо. Рајко је породици убијеног направио куцу у насељу Каракај а све са циљем сутње. Поред овог тузилац треба да испита и која су то лазна имена (прикривени идентитети) којима се Рајко Дукиц користи, ко му је из полиције издао документа на иста и како гласе имена. Да ли је једно од имена Обрен Т. Питање је смије ли тузилац било ста од овог покренути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

26.03.2019 09:36

Ово стварно нема везе са компанијом боксит из Милића!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

26.03.2019 11:20

Ко води истрагу, јел рајко битанга дукиц. Сауцесце породици али док је ове криминалне хунте и лопова постен народ це гинути да би они зарадили саку сребрњака..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

26.03.2019 11:24

Нека Тузилац испита засто није било законом обавезних металних подграда. Засто су рудари одбијали да удју у јаму силом натјерани под пријетњом отказа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

26.03.2019 11:36

Милутин Кандиц Циго,Слависа Јуросевиц Бели, Благоје Војводиц, Радомир Пантиц директни изврсиоци злоцина над Младеном Мимицем по налогу Рајка Дукица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јана

26.03.2019 12:54

Марво и јесте за јаме кад вас гази дзукела од 80 година и сви цутите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раскринкан

26.03.2019 12:56

Дукиц је конацно раскринкан само сто он сам не разумије. Милици су нам остали пусти. Затвара се и боксит а он граби и краде оно сто се јос да украсти. Дукиц је премлатио Јелену Симиц која му церка мозе бити, није се запитао како би било да неко премлати његову Марију како би се он ко отац осјецо. То је један обицан монструм коме зивоти постених рудара ниста не знаце. Битно је да се он и његов син наркоман кокаински зависник могу бахатити а ти народе гини за корицу љеба. Све сто је радила ова битанга пропало је а слузило је само за прање пара. Он је покро паре од продаје руде и данас то исто ради. Сенилни старац вода приправнице и сппада цуре које му унуке могу бити главна је пантицка самозвана директорка пропалог радија бирац инаце алкохолицарка. Дукиц и фамилија су највеце зло републике српске.

ОДГОВОРИТЕ