Počela istraga o nesreći u rudniku

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina Mira Medić izjavila je danas Srni da je pokrenuta istraga i da se još prikupljaju podaci o rudarskoj nesreći u jami "Braćan" kod Srebrenice u kojoj su poginuli rudari Slaviša Žugić /44/ i Branislav Ostojić /30/.

Republika Srpska 26.03.2019 | 09:08
Počela istraga o nesreći u rudniku
Medićeva kaže da je policija obavila uviđaj, inspektori izvršili kontrolu na licu mjesta i da je poznato da se zemlja obrušila na rudare koji su radili na utvrđivanju podgrada.

Ona navodi da je istraga tek počela i kada budu pribavljeni svi neophodni elementi i utvrđene činjenice koje su dovele do nesreće, odlučiće se da li će biti pokrenut krivični postupak.

"O tome je rano govoriti jer je tek započet postupak utvrđivanja da li je bilo propusta u radu, ima li elemenata krivičnog djela i ko je, eventualno, odgovoran da bi se na osnovu tih saznanja i ocjena donijela odluka o pokretanju krivičnog postupka", rekla je Medićeva.

Rudari Slaviša Žugić iz Milića i Branislav Ostojić iz Zvornika poginuli su u petak, 22. marta, u rudniku boksita "Braćan", koji se nalazi na području opštine Srebrenica, kada se na njih obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika. 

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Milicanin

26.03.2019 09:02

Ispitajte Rajka Dukica i Dragana Simica kriminalce i lopove naj vece u milicima kradu rudu i mjesto celicnih stvljali metalne podgrade u jamu

ODGOVORITE
Name

Milicanin

26.03.2019 09:05

JEDINI VUKANOVIC OBJASNIO KO JE ODGOVORAN I IMENOVAO RAJKA DUKICA KAO KRIVCA PRICITAJTE TEKST : http://nebojsavukanovic.info/rudari-na-vrijeme-upozoravali-dukic-ih-ignorisao/

ODGOVORITE
Name

Madzar

26.03.2019 09:33

Neka tuzilac prosiri istragu i uhapsi odgovrne za : 1.Pokusaj ubiatva profesora Mladena Mimica, citavi Milici znaju da je ubistvo naredio Rajko Dukic, izvrsio ga Kandic Milutin poznatiji pod nadimkom Cigo i prikrivac ubistva Momir Lazarevic - glupan. Cigo je i dalje Rajkova prva batina i prvi pendrek preduzeca. Lazo je nacelnik opstine voljom Dukica. 2. Ubistvo pjesaka u naseljenom mjestu Drinjaca. Rajko je tad mortus pijan ubio starca od 81 godinu. To ubistvo je zataskano uz pomoc policije tacnije ondasnjeg nacelnika Mane Djurica koji je blizak saradnik Dukica godinama. Policija je pomjerila znakove, tacnije saobracajni znak je pomjerao Slavisa Jurosevic zvani Belkan a cipele ubijenog pokojnika sklonio je Radomir Pantic zvani Raso. Rajko je porodici ubijenog napravio kucu u naselju Karakaj a sve sa ciljem sutnje. Pored ovog tuzilac treba da ispita i koja su to lazna imena (prikriveni identiteti) kojima se Rajko Dukic koristi, ko mu je iz policije izdao dokumenta na ista i kako glase imena. Da li je jedno od imena Obren T. Pitanje je smije li tuzilac bilo sta od ovog pokrenuti.

ODGOVORITE
Name

Da

26.03.2019 09:36

Ovo stvarno nema veze sa kompanijom boksit iz Milića!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Davor

26.03.2019 11:20

Ko vodi istragu, jel rajko bitanga dukic. Saucesce porodici ali dok je ove kriminalne hunte i lopova posten narod ce ginuti da bi oni zaradili saku srebrnjaka..

ODGOVORITE
Name

Sudija

26.03.2019 11:24

Neka Tuzilac ispita zasto nije bilo zakonom obaveznih metalnih podgrada. Zasto su rudari odbijali da udju u jamu silom natjerani pod prijetnjom otkaza?

ODGOVORITE
Name

Beli

26.03.2019 11:36

Milutin Kandic Cigo,Slavisa Jurosevic Beli, Blagoje Vojvodic, Radomir Pantic direktni izvrsioci zlocina nad Mladenom Mimicem po nalogu Rajka Dukica

ODGOVORITE
Name

Jana

26.03.2019 12:54

Marvo i jeste za jame kad vas gazi dzukela od 80 godina i svi cutite

ODGOVORITE
Name

Raskrinkan

26.03.2019 12:56

Dukic je konacno raskrinkan samo sto on sam ne razumije. Milici su nam ostali pusti. Zatvara se i boksit a on grabi i krade ono sto se jos da ukrasti. Dukic je premlatio Jelenu Simic koja mu cerka moze biti, nije se zapitao kako bi bilo da neko premlati njegovu Mariju kako bi se on ko otac osjeco. To je jedan obican monstrum kome zivoti postenih rudara nista ne znace. Bitno je da se on i njegov sin narkoman kokainski zavisnik mogu bahatiti a ti narode gini za koricu ljeba. Sve sto je radila ova bitanga propalo je a sluzilo je samo za pranje para. On je pokro pare od prodaje rude i danas to isto radi. Senilni starac voda pripravnice i sppada cure koje mu unuke mogu biti glavna je panticka samozvana direktorka propalog radija birac inace alkoholicarka. Dukic i familija su najvece zlo republike srpske.

ODGOVORITE