Већина свијета је интолерантна на овај састојак, али нашем поднебљу он не смета

Наши преци су га пили, можемо и ми. Нама не смета, иако је, према неким подацима60 одсто људи на свету интолерантно на лактозу у крављем млеку, каже нутрициониста Бранка Мирковић.

Здравље 26.03.2019 | 08:57
Већина свијета је интолерантна на овај састојак, али нашем поднебљу он не смета
Млеко не треба избацити из исхране, осим ако постоји проблем са интолеранцијом, надимањем или варењем. Међутим, не треба га сипати у кафу, већ увече попити шољу топлог млека са два кекса, што има само 200 калорија. Такође се може попити и чоколадно млеко, појести пудинг, гриз и сутлијаш, само је битно бити умерен, навела је Бранка Мирковић.

Једина разлика између млека, киселог млека и јогурта је што се млеко ферментише у нашем организму, а кисело млеко и јогурт се већ ферментисани уносе, каже она и додаје да се јогурт мало теже вари од киселог млека и обичног млека.

Кад је реч о грчком јогурту, Мирковићева је рекла да он има много масноће, колико и наш млади сир.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Маркетинг је све

26.03.2019 14:43

Поред тога, конзумирањем крављег млијека мозете и рак добити. Многи љекари упозоравају ан стетност млијека, а сад свако за себе треба да одлуци. Ја вец добре 4 године не пијем кравље млијеко и супер се осјецам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

28.03.2019 07:43

А ви сте као извршили истраживање и научно доказали да кравље млијеко изазива рак. Да ли је могуће да људи себи дозвољавају овакве паушалне оцијене?