Не избјегавајте свињску маст

Истраживања су показала да свињска маст садржи 33 одсто мање засићених (лоших) масти од маслаца, чак два пута више добрих и три пута више омега 3 масних киселина.

Здравље 26.03.2019 | 08:56
Не избјегавајте свињску маст
МАДА свињска маст није често заступљена у људској исхрани, стручњаци сматрају да је не треба избегавати, јер је добра за наше здравље. Истраживања су показала да садржи 33 одсто мање засићених (лоших) масти од маслаца, чак два пута више добрих и три пута више омега 3 масних киселина.

Поједини нутриционисти препоручују маслиново уље као примарни извор масноћа у исхрани, али сматрају да би свињска маст могла да заузме друго место на тој листи. Још један разлог за то је и чињеница да је маст богата витамином Б и минералима.

Уколико нисте пробали специјалитет из детињства ваших родитеља, баке или деке, намажите маст на хлеб, ставите преко мало алеве паприке и уверићете се зашто им је то био омиљени оброк.

Новости
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

масни бркови

26.03.2019 09:26

не треба избјегавати, једна кашика мјесечно не може шкодити да је отров. Масти животињског поријекла су веома штетне, то је давно доказано. То што се јело у нека давна времена већ одавно не важи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е де бога ти .

26.03.2019 16:44

Па лијепо ти људи казу да не треба избјегавати . Једе се свињска маст на Балкану "иљаду " година . Не стварно , упдате-уј своје знање из ове области. Свињска маст је благо.

Name

бл

26.03.2019 17:55

свињски маст је јако здраво слободно једите. ко има колестерол, масноће у крви. свињски маст унистава колестерол.

ОДГОВОРИТЕ