Ne izbjegavajte svinjsku mast

Istraživanja su pokazala da svinjska mast sadrži 33 odsto manje zasićenih (loših) masti od maslaca, čak dva puta više dobrih i tri puta više omega 3 masnih kiselina.

Zdravlje 26.03.2019 | 08:56
Ne izbjegavajte svinjsku mast
MADA svinjska mast nije često zastupljena u ljudskoj ishrani, stručnjaci smatraju da je ne treba izbegavati, jer je dobra za naše zdravlje. Istraživanja su pokazala da sadrži 33 odsto manje zasićenih (loših) masti od maslaca, čak dva puta više dobrih i tri puta više omega 3 masnih kiselina.

Pojedini nutricionisti preporučuju maslinovo ulje kao primarni izvor masnoća u ishrani, ali smatraju da bi svinjska mast mogla da zauzme drugo mesto na toj listi. Još jedan razlog za to je i činjenica da je mast bogata vitaminom B i mineralima.

Ukoliko niste probali specijalitet iz detinjstva vaših roditelja, bake ili deke, namažite mast na hleb, stavite preko malo aleve paprike i uverićete se zašto im je to bio omiljeni obrok.

Novosti
foto:internet

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

masni brkovi

26.03.2019 09:26

ne treba izbjegavati, jedna kašika mjesečno ne može škoditi da je otrov. Masti životinjskog porijekla su veoma štetne, to je davno dokazano. To što se jelo u neka davna vremena već odavno ne važi.

ODGOVORITE
Name

E de boga ti .

26.03.2019 16:44

Pa lijepo ti ljudi kazu da ne treba izbjegavati . Jede se svinjska mast na Balkanu "iljadu " godina . Ne stvarno , update-uj svoje znanje iz ove oblasti. Svinjska mast je blago.

Name

bl

26.03.2019 17:55

svinjski mast je jako zdravo slobodno jedite. ko ima kolesterol, masnoće u krvi. svinjski mast unistava kolesterol.

ODGOVORITE