Крстајић: Србија да буде поносна на ове момке!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да данас освојени бод против Португала много значи и да су играчи заслужили поштовање.  Крстајић: Биће ово неизвесна група. . .  Селектор сматра да је реми у Лисабону реалан исход.

Фудбал 26.03.2019 | 12:15
Крстајић: Србија да буде поносна на ове момке!
"Бод нам много значи. Оно што су момци урадили је за сво поштовање. Момци су изнели комплетан терет ове турнеје. Честитам им од срца, Србија треба да буде поносна на ове момке", рекао је Крстајић новинарима после утакмице у Лисабону.

Репрезентација Србије је играла нерешено 1:1 са Португалом у својој првој утакмици квалификација за Европско првенство.

"Момци су на земљи и у сваку утакмицу улазе максимално одговорно и ангажовано. Неће бити еуфорије после овога, имамо два месеца да се спремимо за јун. Тада очекујем да се врате и сада повредјени играчи, да будемо спремни и комплетни", казао је Крстајић.

Србија има бод из једне утакмице, Португал два из две, а води Украјина са четири из два сусрета.

"Утакмице су показале да ће група до самог краја бити неизвесна. Ово је добро за наше самопоуздање пред наредну утакмицу", навео је селектор српског тима.

По његовим речима, повреда Кристијана Роналда је пореметила Португал исто колико и повреда Мијата Гаћиновића тим Србије.

"Као што је вама битан Роналдо, тако нама сваки играч. Играли смо без Матића, Коларова, Фејсе, Костића, Пријовића, Гаћиновић се повредио...Нисмо земља која има 50 једнако квалитетних играча, сваки је много битан", рекао је Крстајић.

Упитан за ситуацију када је Португалу суђен пенал, па је поништена одлука, Крстајић је рекао да је био далеко и да није видео ту ситуацију. Португалске медије је занимало његово мишљење о Андрији Живковићу, а Крстајић је навео да Бенфика не треба са њима да погреши као са Луком Јовићем.

"Живковић је заиста велики таленат. Могу да апелујем да не дођете у ситуацију као са Јовићем, који је екстра таленат, а изгубили сте га. Живковић ће бити прави играч, али му треба минутажа", рекао је Крстајић.

Борбено и пожртвовано, одавно нисмо видели "орлове" да су одиграли као у Лисабону, а за то су награђени бодом у дуелу са актуелним европским прваком.

По шансама, могли су наши фудбалери и до сва три бода, али могао је и Португал.

Селектор Младен Крстајић сматра да је 1:1 објективан резултат ове утакмице.

"Сама утакмица је донела оно што смо и очекивали. Јак Португал, добро организовану Србију, дисциплиновану. Повреда Роналда је пореметила њих, колико и нас повреда Гаћиновића. Када се све сабере и одузме мислим да је резултат био реалан", изјавио је Крстајић после прве утакмице Србије у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.

Португалске новинаре интересовало је да ли је био пенал за Португал када је лопта у 74. минуту погодила у руку Антонија Рукавину.

"Нисам добро видео, то је питање за судију".

Обе репрезентације морале су да направе измене у првом полувремену. Португалци због повреде Крстијана Роналда, а наш стручни штаб због повреде Мијата Гаћиновића.

"Што се тиче Роналда, да ли је недостајао Португалу, морате да знате да нисмо имали Коларова, Матића, Фејсу, Костића, Пријовића, Гаћиновића.... А ми немамо огроман избор играча као неке друге земље. Због тога и овај резултат има на тежини".

Домаће извештаче занимало је и мишљење селектора Крстајића о потенцијалу Андрије Живковића који наступа за Бенфику...

"Живковић је прави играч, али неопходна му је већа минутажа у клубу како би био још бољи".

Портгуалу је ово други бод у две утакмице квалификација, Србији први у првој, а на табели води Украјина са четири, која је уз много среће успела да савлада Луксембург у гостима.

"Показатељ ове утакмице, али и оне у Луксембургу где је Украјина победила у 92. минуту говори да ће група бити неизвесна. Овај резултат је добар за нас, атмосферу и самопоуздање. Бод нам много значи за оно што нас чека у јуну против Литваније и Украјине. Нема еуфорије после ових резултата против Немачке и Португала, очекујем да се повређени играчи опораве и да у комплетном саставу дочекамо јунске утакмице које нам много значе за даљи ток квалификација", не оставља дилему селектор Младен Крстајић.

Група Б

Луксембург - Украјина 1:2 (1:1)
/Турпел 34 - Циганков 40, Родригез 90+2аг/

Португал - Србија 1:1 (1:1)
/Данило 42 - Тадић 7п/

ТАБЕЛА: Украјина 4, Луксембург 3, Португал 2, Србија (-1) 1, Литванија (-1) 0.

Србија ће другу утакмицу играти у јуну на гостовању Украјини.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар