Krstajić: Srbija da bude ponosna na ove momke!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da danas osvojeni bod protiv Portugala mnogo znači i da su igrači zaslužili poštovanje.  Krstajić: Biće ovo neizvesna grupa. . .  Selektor smatra da je remi u Lisabonu realan ishod.

Fudbal 26.03.2019 | 12:15
Krstajić: Srbija da bude ponosna na ove momke!
"Bod nam mnogo znači. Ono što su momci uradili je za svo poštovanje. Momci su izneli kompletan teret ove turneje. Čestitam im od srca, Srbija treba da bude ponosna na ove momke", rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Lisabonu.

Reprezentacija Srbije je igrala nerešeno 1:1 sa Portugalom u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Momci su na zemlji i u svaku utakmicu ulaze maksimalno odgovorno i angažovano. Neće biti euforije posle ovoga, imamo dva meseca da se spremimo za jun. Tada očekujem da se vrate i sada povredjeni igrači, da budemo spremni i kompletni", kazao je Krstajić.

Srbija ima bod iz jedne utakmice, Portugal dva iz dve, a vodi Ukrajina sa četiri iz dva susreta.

"Utakmice su pokazale da će grupa do samog kraja biti neizvesna. Ovo je dobro za naše samopouzdanje pred narednu utakmicu", naveo je selektor srpskog tima.

Po njegovim rečima, povreda Kristijana Ronalda je poremetila Portugal isto koliko i povreda Mijata Gaćinovića tim Srbije.

"Kao što je vama bitan Ronaldo, tako nama svaki igrač. Igrali smo bez Matića, Kolarova, Fejse, Kostića, Prijovića, Gaćinović se povredio...Nismo zemlja koja ima 50 jednako kvalitetnih igrača, svaki je mnogo bitan", rekao je Krstajić.

Upitan za situaciju kada je Portugalu suđen penal, pa je poništena odluka, Krstajić je rekao da je bio daleko i da nije video tu situaciju. Portugalske medije je zanimalo njegovo mišljenje o Andriji Živkoviću, a Krstajić je naveo da Benfika ne treba sa njima da pogreši kao sa Lukom Jovićem.

"Živković je zaista veliki talenat. Mogu da apelujem da ne dođete u situaciju kao sa Jovićem, koji je ekstra talenat, a izgubili ste ga. Živković će biti pravi igrač, ali mu treba minutaža", rekao je Krstajić.

Borbeno i požrtvovano, odavno nismo videli "orlove" da su odigrali kao u Lisabonu, a za to su nagrađeni bodom u duelu sa aktuelnim evropskim prvakom.

Po šansama, mogli su naši fudbaleri i do sva tri boda, ali mogao je i Portugal.

Selektor Mladen Krstajić smatra da je 1:1 objektivan rezultat ove utakmice.

"Sama utakmica je donela ono što smo i očekivali. Jak Portugal, dobro organizovanu Srbiju, disciplinovanu. Povreda Ronalda je poremetila njih, koliko i nas povreda Gaćinovića. Kada se sve sabere i oduzme mislim da je rezultat bio realan", izjavio je Krstajić posle prve utakmice Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Portugalske novinare interesovalo je da li je bio penal za Portugal kada je lopta u 74. minutu pogodila u ruku Antonija Rukavinu.

"Nisam dobro video, to je pitanje za sudiju".

Obe reprezentacije morale su da naprave izmene u prvom poluvremenu. Portugalci zbog povrede Krstijana Ronalda, a naš stručni štab zbog povrede Mijata Gaćinovića.

"Što se tiče Ronalda, da li je nedostajao Portugalu, morate da znate da nismo imali Kolarova, Matića, Fejsu, Kostića, Prijovića, Gaćinovića.... A mi nemamo ogroman izbor igrača kao neke druge zemlje. Zbog toga i ovaj rezultat ima na težini".

Domaće izveštače zanimalo je i mišljenje selektora Krstajića o potencijalu Andrije Živkovića koji nastupa za Benfiku...

"Živković je pravi igrač, ali neophodna mu je veća minutaža u klubu kako bi bio još bolji".

Portgualu je ovo drugi bod u dve utakmice kvalifikacija, Srbiji prvi u prvoj, a na tabeli vodi Ukrajina sa četiri, koja je uz mnogo sreće uspela da savlada Luksemburg u gostima.

"Pokazatelj ove utakmice, ali i one u Luksemburgu gde je Ukrajina pobedila u 92. minutu govori da će grupa biti neizvesna. Ovaj rezultat je dobar za nas, atmosferu i samopouzdanje. Bod nam mnogo znači za ono što nas čeka u junu protiv Litvanije i Ukrajine. Nema euforije posle ovih rezultata protiv Nemačke i Portugala, očekujem da se povređeni igrači oporave i da u kompletnom sastavu dočekamo junske utakmice koje nam mnogo znače za dalji tok kvalifikacija", ne ostavlja dilemu selektor Mladen Krstajić.

Grupa B

Luksemburg - Ukrajina 1:2 (1:1)
/Turpel 34 - Cigankov 40, Rodrigez 90+2ag/

Portugal - Srbija 1:1 (1:1)
/Danilo 42 - Tadić 7p/

TABELA: Ukrajina 4, Luksemburg 3, Portugal 2, Srbija (-1) 1, Litvanija (-1) 0.

Srbija će drugu utakmicu igrati u junu na gostovanju Ukrajini.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar