Селектор Португала: Судија ми је признао грешку!

Фернандо Сантош љутит напустио стадион Бенфике после ремија са Србијом.  Побеснео Фернандо Сантош: Судија је признао да је пенал и извинио ми се, али шта ја имам сад од тога?! Селектор Португалије љут што није досуђен једанаестерац због руке Тонија Рукавине.

Фудбал 26.03.2019 | 11:45
Селектор Португала: Судија ми је признао грешку!
На почетку квалификација, Србија је великом борбом изборила бод на гостовању шампиону Европе - Португалу.

Важан моменат на тренутке драматичног меча на "Лужу" догодио се у 74. минуту, када је судија из Пољске Адам Марћинак досудио пенал у корист домаћих (при резултату 1:1), па га поништио.

После кратког премишљања, он је ипак одлучио да играње руком Антонија Рукавине није било довољно да покаже на белу тачку и да тако створи Португалу огромну шансу да преокрене резултат.

Селектор Португалије Фернандо Сантош дошао је бесан као рис пред новинаре после ремија са Србијом (1:1). Стратега европских шампиона изнервирала је судијска грешка, због које његов тим није добио пенал, када је Антонио Рукавина играо руком.

Главни арбитар Симон Марћињак је најпре показао да је пенал, а онда је на интервенцију помоћника променио одлуку. Сантош тврди да му се Пољак извинио после меча, након одгледаног снимка.

„Позвао ме је да заједно погледамо и анализирамо ситуацију. Видели смо и без дилеме и за мене и за њега, то је био пенал. Он ми се извинио, али шта ја сад имам од тога? Није ми јасно како неко ко је 40 метара удаљен може боље да види ситуацију од главног судије, који је био у близини. Ово је велика грешка помоћног судије и то сам му рекао“, испричао је Сантош, а преноси Рекорд.

Селектор Португала је рекао на конференцији за новинаре да му је сумњив и пенал за Србију.

"Мислим да је до судара дошло после шута на гол", истакао је Сантош.

Португалија и Србија играле су 1:1 у Лисабону у 2. Колу квалификација за Европско првенство. Навигатори су сада у проблему, јер су у прве две рунде играли код куће против два највећа ривала у групи, Украјине (0:0) и Србије (1:1) и нису добили ниједну утакмицу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар