Selektor Portugala: Sudija mi je priznao grešku!

Fernando Santoš ljutit napustio stadion Benfike posle remija sa Srbijom.  Pobesneo Fernando Santoš: Sudija je priznao da je penal i izvinio mi se, ali šta ja imam sad od toga?! Selektor Portugalije ljut što nije dosuđen jedanaesterac zbog ruke Tonija Rukavine.

Fudbal 26.03.2019 | 11:45
Selektor Portugala: Sudija mi je priznao grešku!
Na početku kvalifikacija, Srbija je velikom borbom izborila bod na gostovanju šampionu Evrope - Portugalu.

Važan momenat na trenutke dramatičnog meča na "Lužu" dogodio se u 74. minutu, kada je sudija iz Poljske Adam Marćinak dosudio penal u korist domaćih (pri rezultatu 1:1), pa ga poništio.

Posle kratkog premišljanja, on je ipak odlučio da igranje rukom Antonija Rukavine nije bilo dovoljno da pokaže na belu tačku i da tako stvori Portugalu ogromnu šansu da preokrene rezultat.

Selektor Portugalije Fernando Santoš došao je besan kao ris pred novinare posle remija sa Srbijom (1:1). Stratega evropskih šampiona iznervirala je sudijska greška, zbog koje njegov tim nije dobio penal, kada je Antonio Rukavina igrao rukom.

Glavni arbitar Simon Marćinjak je najpre pokazao da je penal, a onda je na intervenciju pomoćnika promenio odluku. Santoš tvrdi da mu se Poljak izvinio posle meča, nakon odgledanog snimka.

„Pozvao me je da zajedno pogledamo i analiziramo situaciju. Videli smo i bez dileme i za mene i za njega, to je bio penal. On mi se izvinio, ali šta ja sad imam od toga? Nije mi jasno kako neko ko je 40 metara udaljen može bolje da vidi situaciju od glavnog sudije, koji je bio u blizini. Ovo je velika greška pomoćnog sudije i to sam mu rekao“, ispričao je Santoš, a prenosi Rekord.

Selektor Portugala je rekao na konferenciji za novinare da mu je sumnjiv i penal za Srbiju.

"Mislim da je do sudara došlo posle šuta na gol", istakao je Santoš.

Portugalija i Srbija igrale su 1:1 u Lisabonu u 2. Kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Navigatori su sada u problemu, jer su u prve dve runde igrali kod kuće protiv dva najveća rivala u grupi, Ukrajine (0:0) i Srbije (1:1) i nisu dobili nijednu utakmicu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar