Римац: Публика је подсјетила на старе дане!

Тренер Цедевите одушевљен што су трибине биле испуњене на првом мечу против Будућности, најавио је добру и мотивисану партију и у Подгорици.

Кошарка 26.03.2019 | 10:45
Римац: Публика је подсјетила на старе дане!
Пуно је било срце тренера Цедевите Славена Римца након победе над екипом Будућности, на старту полуфиналне плеј-оф серије АБА лиге.

Загрепчани су славили резултатом 90:83, повели 1:0 и одушевили више хиљада навијача у Цибониној дворани "Дражен Петровић".

"Пре свега бих желео да захвалим публици што је дошла у највећем броју ове сезоне. Стварно је било лепо играти пред толико људи и подсетило ме на неке дане које не виђамо тако често у Дому спортова и у 'Драженовом дому'", рекао је Римац.

Он је констатовао да је његова екипа на терену изгледала баш онако како је он желео.

"Јако много пута тренер хоће нешто, па не испадне тако. Одиграли смо паметно, с пуно борбе и жеље, надскакали смо их, тако да момцима свака част".

"Знали смо да имају висину и играче који су агресивни на скоку. Имају тенденцију одласка на скок у нападу и у нашој прошлој утакмици у Подгорици су нам ту задали доста проблема. Доста смо причали о тим стварима. Битан је ангажман. Физички су они снажнији, али овог пута су наши играчи то надокнадили борбеношћу и укључивањем свих пет играча у скок".

Реванш у "Морачи" на распореду је у недељу, а Цедевита може да му приђе знатно растерећеније од актуелног шампиона.

"У најгорој варијанти, обезбедили смо још једну утакмицу код куће. Моју екипу атмосфера каква је у Подгорици додатно мотивише. Досад смо добро играли у таквим атмосферама и очекујем добру партију и у недељу. До тада ћемо променити још неке ситнице", најавио је Римац и појаснио:

"Ове екипе се јако добро познају, тако да је тешко направити конкретнија изненађења. Зато је битна свака ситница која може да ти донесе неку предност".

Амбијент у "Драженовом дому" похвалио је и Џастин Кобс, који је са 23 поена и пет асистенција био "прва виолина" Цедевите.

"Атмосфера је била сјајна, као и наша тимска игра. Поносим се својом екипом. Увек смо били блиски као група играча и увек се држимо заједно. Кључ утакмице били су скокови и заустављања која смо одрадили у одбрани".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар