Rimac: Publika je podsjetila na stare dane!

Trener Cedevite oduševljen što su tribine bile ispunjene na prvom meču protiv Budućnosti, najavio je dobru i motivisanu partiju i u Podgorici.

Košarka 26.03.2019 | 10:45
Rimac: Publika je podsjetila na stare dane!
Puno je bilo srce trenera Cedevite Slavena Rimca nakon pobede nad ekipom Budućnosti, na startu polufinalne plej-of serije ABA lige.

Zagrepčani su slavili rezultatom 90:83, poveli 1:0 i oduševili više hiljada navijača u Ciboninoj dvorani "Dražen Petrović".

"Pre svega bih želeo da zahvalim publici što je došla u najvećem broju ove sezone. Stvarno je bilo lepo igrati pred toliko ljudi i podsetilo me na neke dane koje ne viđamo tako često u Domu sportova i u 'Draženovom domu'", rekao je Rimac.

On je konstatovao da je njegova ekipa na terenu izgledala baš onako kako je on želeo.

"Jako mnogo puta trener hoće nešto, pa ne ispadne tako. Odigrali smo pametno, s puno borbe i želje, nadskakali smo ih, tako da momcima svaka čast".

"Znali smo da imaju visinu i igrače koji su agresivni na skoku. Imaju tendenciju odlaska na skok u napadu i u našoj prošloj utakmici u Podgorici su nam tu zadali dosta problema. Dosta smo pričali o tim stvarima. Bitan je angažman. Fizički su oni snažniji, ali ovog puta su naši igrači to nadoknadili borbenošću i uključivanjem svih pet igrača u skok".

Revanš u "Morači" na rasporedu je u nedelju, a Cedevita može da mu priđe znatno rasterećenije od aktuelnog šampiona.

"U najgoroj varijanti, obezbedili smo još jednu utakmicu kod kuće. Moju ekipu atmosfera kakva je u Podgorici dodatno motiviše. Dosad smo dobro igrali u takvim atmosferama i očekujem dobru partiju i u nedelju. Do tada ćemo promeniti još neke sitnice", najavio je Rimac i pojasnio:

"Ove ekipe se jako dobro poznaju, tako da je teško napraviti konkretnija iznenađenja. Zato je bitna svaka sitnica koja može da ti donese neku prednost".

Ambijent u "Draženovom domu" pohvalio je i Džastin Kobs, koji je sa 23 poena i pet asistencija bio "prva violina" Cedevite.

"Atmosfera je bila sjajna, kao i naša timska igra. Ponosim se svojom ekipom. Uvek smo bili bliski kao grupa igrača i uvek se držimo zajedno. Ključ utakmice bili su skokovi i zaustavljanja koja smo odradili u odbrani".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar