Мајами: Храбра борба Филипа, али Федерер иде даље!

Роџер Федерер и Филип Крајиновић одиграли су занимљив меч у Мајамију, а међу 16 најбољих пласирао се швајцарски тенисер.  Крајиновић издржао сет против Федерера.  У другом је брзо постало јасно ко ће победити. . .

Тенис 25.03.2019 | 23:30
Мајами: Храбра борба Филипа, али Федерер иде даље!
У трећем међусобном дуелу против Роџера Федерера, Филип Крајиновић ипак није успео да "закува" до краја и да наговести прву победу.

После сат времена равноправне борбе против рекордера у броју гренд слем титула, српски тенисер (103. на свету) одмах је испустио свој сервис и допустио фавориту велико вођство (3:0). То је био увод у успех Швајцарца...

Филип Крајиновић - Роџер Федерер 0:2 (5:7, 3:6)

Српски тенисер упамтиће овогодишње учешће у Мајамију због спектакуларне победе против Стена Вавринке, али више од 3. кола ипак није могао. "Брејкнуо" је Швајцарца у првом, равноправнијем сету, али је у истој фази меча два пута изгубио сервис, закључно са последњим гемом, у којем је ветеран искористио прву сет лопту.

У 4. рунди, Федерер ће играти против бољег из дуела Данил Медведев (Русија) - Рајли Опелка (САД), а у тој фази турнира нашу земљу представљаће Новак Ђоковић и играће против Шпанца Роберта Баутисте Агута.

Федерер је после 91 минута игре славио са 7:5, 6:3, али није то било тако лако остварена победа. Крајиновић је играо веома добро, али не и довољно да начини велико изненађење.

Био је то њихов трећи сусрет уу последњих годину дана, сва три је добио искуснији Швајцарац који је од Крајиновића био бољи и у Индијан Велсу и Базелу 2018.

Крајиновић је у прве две рунде елиминисао Пјер-Игоа Ербера и Стана Вавринку, док је Федерер у другом колу (у првом био слободан), савладао Молдавца Радуа Албота у три сета.

Био је Филип видно мотивисан за овај меч, можда је и осећао да може да уради нешто више, посебно ако је гледао меч Федерера и Радуа Албота, али Швајцарац је био надахнутији, смиренињи у моментима одлуке, а одлично га је служио и почетни ударац и утисак је да је то било његово оружје у овом сусрету.

Трудио се Крајиновић да прикаже све из свог репертоара, треба рећи да је играо заиста добро, посебно у првом сету који је трајао безмало сат времена. Ко зна шта би било да је некако Филип добио почетни сет, али без сумње, биће муу ово велика лекција. Показао је да може да се носи са најбољима и да може мирно да уђе у наставак сезоне у којем не рани велики број поена.

У почетном сету, видели смо одличну игру оба тенисера. Нијенсе су пресуђивале. Крајиновић је први успео да направи брејк и то без изгубљеног поена, али онда је маратонски гем на његов сервис добио Швајцарац.

Роџер је, захваљујући одличном сервису лакше добијао гемове на свој сервис, Филип се мучио да дође до својих, али се одлично држао све до 6:5 за Федерера, када је Швајцарац успео да начини брејк и после 57 минута поведе у мечу (7:5).

Чини се да је после тога Роџеру било психолошки лакше да настави у истом ритму. Повео је Швајцарац уз брејк лако са 3:0 и после тога као да није било повратка за српског тенисера.

Истина, успео је Филип до краја меча да освоји три гема на свој сервис, али не и да озбиљније угрози противника, Федеров сервис фукционисао је као швајцарски сат, лакше је конструисао поен после одличног почетног ударца и стигао је до победе.

Њега у осмини финала очекује сусрет са бољм из меча Руса, Данила Медведава и Американца, Рајлија Опелке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар